Servisne informacije     | 24.08.2018. 08:56 |

Od nedjelje pretežno oblačno vrijeme sa kišom

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 24. augusta (FENA) - U većem dijelu Bosne i Hercegovine danas će preovladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Poslije podne i u večernjim satima porast naoblake može usloviti lokalne pljuskove i grmljavinu. Vjetar slab do umjeren zapadni i jugozapadni. Dnevne temperature od 29 do 35 °C.

U subotu, 25. augusta sunčano vrijeme. Poslije podne i u večernjim satima porast naoblake u Bosni može usloviti lokalne pljuskove i grmljavinu. Vjetar na zapadu, jugozapadu Bosne i u Hercegovini slab do umjeren jugozapadni, a u ostatku zemlje slab promjenljivog smjera. Jutarnje temperature od 15 do 21, na jugu od 19 do 24, a dnevne od 28 do 34 °C.

U nedjelju, 26. augusta pretežno oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Prije podne u istočnim, sjeveroistočnim područjima Bosne sunčanije. Prijepodne padavine na sjeverozapadu Bosne i ponegdje na krajnjem jugu Hercegovine. Poslije podne ili u večernjim satima u većini područja. Jutarnje temperature od 12 do 18, na jugu od 19 do 23, a dnevne na zapadu i sjeverozapadu Bosne od 15 do 21, u ostatku Bosne od 20 do 26, na jugu od 24 do 30 °C.

U ponedjeljak, 27. augusta pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini postepeno smanjenje oblačnosti tokom dana. Kiša, pljuskovi ponegdje sa grmljavinom očekuju se u većem dijelu zemlje u jutarnjim satima i dio prijepodneva. Jutarnje temperature od 9 do 15, na jugu od 17 do 22, a dnevne od 18 do 24, na jugu od 26 do 31 °C.

U utorak, 28. augusta jutro u Bosni pretežno oblačno. Postepeno razvedravanje u Posavini, Krajini, na zapadu i jugozapadu Bosne. U Hercegovini pretežno vedro. U istočnim i jugoistočnim područjima Bosne u jutarnjim satima je moguća slaba rosulja. Jutarnje temperature od 11 do 17, na jugu od 17 do 23, a dnevne od 22 do 28, na jugu od 29 do 33 °C, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Danas prvi dan proljeća

Narandžasto upozorenje zbog vjetra južnog smjera

Registiran zemljotres u okolini Stoca 3 stepena po Richteru

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo