Sport     | 24.08.2018. 13:27 |

Veliki interes za prvoligaški derbi Jedinstvo – Velež

FENA Muhamed Sadiković

BIHAĆ, 24. augusta (FENA) - Derbi trećeg kola Prve lige Federacije BiH sutra će se vjerovatno igrati pred ispunjenim tribinama Gradskog stadiona u Bihaću. Ogled vodećih timova na tabeli, koji su za sada na stopostotnom ligaškom učinku, privukao je najveći interes navijača za jednu nogometnu utakmicu na području Unsko-sanskog kantona u posljednjih desetak godina. To je potvrđeno i na današnjoj konferenciji za medije Nogometnog kluba Jedinstvo.

- Uradili smo veliki posao u kratkom vremenskom periodu. Stabilizirali Klub, realizirali određene infrastrukturne projekte, te napokon složili respektabilan igrački kadar. Sutrašnja velika posjeta, koju očekujemo, samo će biti nagrada za sve što smo uradili i motiv za dalje - rekao je predsjednik Nogometnog kluba Jedinstvo Ismet Hadžimuratović.

Šef stručnog štaba Vlado Jagodić respektuje ekipu Veleža, za koju ističe kako je najozbiljniji kandidat za povratak u Premijer ligu Bosne i Hercegovine.

- Neosporna je kvaliteta mostarskog tima i ovdje ćemo ih dočekati sa zasluženim poštovanjem. Međutim, ne sumnjam u potencijal i mogućnosti svog tima i zato ćemo igrati napadački, na pobjedu. Na raspolaganju su mi svi igrači, a najbitnije je da ćemo svi uživati u navijačkom ambijentu, kojeg ne viđamo tako često ni na premijerligaškim terenima - dodao je Jagodić.

Kapiten bihaćkih "crveno – bijelih" Anes Nuspahić navijačima je obećao maksimalni angažman svih prvotimaca i želju za pobjedom. Prvoligaški derbi Jedinstva i Veleža igra se sutra, na Gradskom stadionu „Podno borića“, s početkom u 17.00 sati.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Reisu-l-ulema na obilježavanju 30 godina Muftijstva bihaćkog: Vjerujemo u sebe i svoju budućnost

U petak počinje 25. kulturna manifestacija 'Ulicom Bišća'

U Bihaću otvoren Sajam pčelarstva i meda – Put zlata

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo