Bosna i Hercegovina     | 24.08.2018. 13:44 |

SDP: Džaferović iznosi neistine o SDP-u i Denisu Bećiroviću

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 24. augusta (FENA) - Socijaldemokratska partija BiH saopćila je danas da Šefik Džaferović, kandidat SDA za člana Predsjedništva BiH, nastavlja sa iznošenjem neistina o SDPBiH i Denisu Bećiroviću, "prvom i pravom izboru SDP BiH kao i građana BiH za Predsjedništvo BiH". 

Tvrde da tokom Džaferovićeve turneje koju je održao u proteklom periodu širom BiH, nisu čuli ni riječi o tome šta on i SDA misle promijeniti kako bi se zaustavilo potpuno propadanje BiH. 

- Misle li, možda, SDA i Džaferović objasniti građanima kako to da za četiri godine svoje vlasti nisu napravili ni metar autoputa? Imaju li Džaferović i njegov šef Bakir Izetbegović obraza narodu objasniti zašto plaća dvostruko veće akcize na gorivo, kad SDA od tog novca ne gradi ništa?  Kako to da im SNSD i Milorad Dodik nisu bili gadljivi kad je trebalo povećati akcize, kao što im Dodik nije bio gadljiv kada su mu u kafani u Lukavici potpisali kapitulaciju Bosne i Hercegovine nazvanu mehanizam koordinacije? Tim Izetbegovićevim kafanskim potpisom BiH je prvi put od Dejtona prepustila svoju isključivu ustavnu nadležnost nad vanjskom politikom entitetima i kantonima. Kada će Izetbegović, SDA i njihov treći izbor Džaferović smoći snage i objasniti narodu zašto su kapitulirali? Kako objašnjavaju činjenicu da dok je SDP bio vlast u državi, u Srebrenici je za načelnika bio izabran čovjek koji ne negira genocid? Kako to da kad je SDA na vlasti u zemlji, u Srebrenici pobjeđuje onaj koji negira genocid? Zašto Vlada FBiH koju vodi SDA nije uradila ništa da pomogne kampanju probosanskih stranaka u Srebrenici, kako je to uradila Vlada FBiH dok ju je vodio SDP? Umjesto da su pomogli probosanski front, oni su se međusobno tukli i to po džamijama, o čemu najbolje može posvjedočiti jedna od 'žrtava' srebreničkih razračunavanja, potpredsjednik SDA Adil Osmanović - navodi se u saopćenju. 

Takva politika SDA, kažu u SDP-u, je u konačnici direktno kriva za sramotu nanesenu srebreničkim žrtvama i svim bh. patriotama zbog propasti revizije presude za genocid protiv Srbije. 

- Treba li napomenuti Džaferoviću da je njegov stranački sponzor upravo lično kriv, kao i SDA, zbog tog sramotnog pravnog i političkog fijaska i poniženja svih žrtava?  To je, zapravo, jedina dosljednost SDA i njene politike koja uvijek između jačanja institucija, pravne države, građenja sistema i privatnog mindera, bira minder. Zbog takve minder politike SDA, Bosne i Hercegovine je svakim danom sve manje, ali to ne brine one koji sjede na minderu i zgrću milione na propasti BiH i njenog naroda. To je kontinuitet politike SDA. Propadanje države i naroda s jedne, te stalno bogaćenje onih koji "fotelju ne daju nikome i ni za šta", s druge strane - stoji u saopćenju.

(FENA) F. F.

SDP

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost SDP-a

Saopćenje za javnost SDP-a

Klub zastupnika SDPBiH uložio amandmane na budžet FBiH za pomoć povratnicima

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom