Bosna i Hercegovina     | 24.08.2018. 15:22 |

Babić primila mladog i talentovanog Emraha Tepića

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 24. augusta (FENA) - Predsjedavajuća Skupštine Kantona Sarajevo Ana Babić danas je primila mladog i talentovanog Emraha Tepića. Uprkos tome što je rođen slijep živi ispunjen i energičan život.

Emrah Tepić je ove godine upisao redovan studij na Fakultetu političkih nauka, odsjek Politologija, smjer Upravljanje državom. Govori engleski i njemački, te svira i dva instrumenta: klavir i harmoniku. Nije dozvolio da mu invaliditet utiče na kvalitetu života, a tome je uveliko doprinijela njegova majka Zumreta Tepić, koja korača snažno i svojom pričom dotiče druge majke koje također imaju djecu s invaliditetom.

Oboje su aktivni članovi brojnih udruženja poput "Dajte nam šansu", "Ruku na srce", "Udruženje slijepih KS". Njihova snaga i upornost motivišu i druge da bez obzira na nedostatke hrabro idu ka svojim ciljevima.

Babić je istakla da bi njegova volja i optimizam mogli poslužiti kao pozitivan primjer ne samo osobama s invaliditetom, već uopćeno mladima koji su sve češće bez životnog cilja i ideje.

- Ne dijelim ljude po imenu ili tome da li imaju invaliditet ili ne. Poznajem ih samo po onome kakvi su i šta rade. I podržavam one koji su spremni probati pa čak i ako se poslije ispostavi da nešto ne mogu, važno je probati - poruka je koju šalje Emrah, saopćeno je iz Pres-službe KS-a. 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Babić ugostila učesnike Kulinarskog kupa Sarajevo 2018.

Bajramska čestitka Ane Babić

Babić uputila telegram sućuti Udruženju „Pokret Majke enklava Srebrenica i Žepa“

Promo

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel  

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'