Stranačke aktivnosti     | 25.08.2018. 13:07 |

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

FENA Saopćenje

Predsjednik Nezavisnog bloka i kandidat za člana Predsjedništva BiH, Senad Šepić boravio je jučer u Sanskom Mostu gdje je, zajedno sa kandidatima Nezavisnog bloka, razgovarao sa poljoprivrednim proizvođačima, mještanima MZ Naprelje, kao i sa poduzetnikom Šefkom Horozovićem. Tokom razgovora sa poljoprivrednicima, zaključeno da se predstavnici NB-a zalažu da 3% sredstava iz budžeta Unsko-sanskog kantona ide za poticaje i kapitalne investicije u poljoprivredi, što iznosi oko 6 miliona KM. Šepić je sa saradnicima obišao i šehidsko mezarje Vrhpolje-Hrustovo, gdje je proučena fatiha za nevino ubijene tokom 1992. godine.

U razgovoru sa stanovnicima MZ Naprelje, istaknut je problem kojeg imaju sa firmom LAGER, koja ne samo da uništava rijeku Blihu nego, istovaranjem iskopane jalovine bez ikakvog pitanja, uzurpira i privatnu svojinu građana. Sanska vlast ne želi da odgovori zahtjevima mještana i dozvoljava da se mještani ponižavaju i njihova privatna svojina uništava od strane firme LAGER. Predstavnici NB-a čine sve da se inspekcije, policija, i druge institucije uključe u rješavanje ovog problema. Nakon toga, Šepić je razgovara sa Šefkom Horozovićem, jednim od najboljih privrednika u S. Mostu, čija firma upošljava preko 40 zaposlenih, a bavi se obradom drveta, proizvodnjom tipli i peleta. Šefko ne samo da je dobar i uspješan privrednik nego i veliki humanitarac koji je podržavao mnoge u nevolji. Predstavnici NB-a su posjetili i mezar rahmetli Mehmeda Alagića, gdje su proučili fatihu.

''Želim da ohrabrim naše ljude iz Naprelja i okolnih sela u zaštiti njihovih prava i imovine. Niste sami, a ove truhle sanske vlasti ne bojimo nimalo, znamo ko su i šta su, ne vrijede ništa, a LAGER je prava slika kriminala i korupcije pod nadzorom lokalne vlasti. Promjenom vlasti 7. oktobra, problem LAGERA i problem mještana će se rješavati brže i efikasnije, to je naše obećanje. Poštena država će zaživjeti i u Sanskom Mostu, a u njoj neće biti mjesta za kabadahijsku vlast kakva je trenutna u ovom gradu'', izjavio je Senad Šepić, kandidat za člana Predsjedništva BiH i predsjednik Nezavisnog bloka. 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Nezavisni blok

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo