Bosna i Hercegovina     | 25.08.2018. 15:55 |

Mladi Goražda svoje vršnjake vraćaju na sportske terene

FENA Elma Geca

GORAŽDE, 25. augusta (FENA) - Na sportskim terenima u goraždanskom naselju Prvi maj, danas se okupio značajan broj mladih na sportskim takmičenjima koje su organizovali njihovi vršnjaci. Rezultat je to projekta goraždanskih srednjoškolaca koji su najprije uredili sportske terene a onda i organizovali omladinski turnir.

U namjeri da vrate mlade ljude na sportske terene, članovi lokalnog goraždanskog tima Asocijacije srednjoškolaca BiH (AsuBiH) inicirali su a potom i realizovali projekat simboličnog naziva „Comeback 2018“ za koji su novčanu podršku obezbjedili sami, učešćem na seminaru SHL fondacije u decembru prošle godine.

Ema Tutić, koordinatorica Lokalnog tima Goražde – ASuBIH,  pojašnjava da je projekat  podrazumjevao i društveno koristan angažman te da je izazvao  interesovanje mladih.

- Prvi dio projekta bio je odbnova sportskih terena, dva odbojkaška, košarkaškog i terena za mali fudbal. Pored članova našeg tima na tome su radili i ostali mladi ljudi koji su željeli dati svoj doprinos. Danas smo tu da se družimo, zabavimo i takmičimo u duhu fer pleja i ovo je jedan od najših najuspješnijih projekata – kazala je Tutić.

Današnja takmičenja  šest ekipa u malom fudbalu i četiri u odbojci dokaz su da su mladi uspjeli u svojoj namjeri.

- Dva dana smo vrijedno radili na obnovi terena odnosno iscrtavanju linija koje su bile potpuno izbrisane i ponosna sam na svoj tim. Drago mi je da smo mlade uspjeli motivisati i vratiti na sportske terene kako je to bilo i ranije – kaže mlada aktivistica Melisa Geca

Jedan od učesnika turnira u malom fudbalu Haris Hodo poručuje kako su mladi spremni učiniti nešto dobro za sebe ali i zajednicu.

- Odlična ideja da uradimo nešto korisno tokom raspusta i da se družimo, igramo fudbal, odbojku, košarku. Ovo je dokaz da mladi mogu i znaju te da im samo treba pružiti priliku - kaže Hodo.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

U Trebinju održana 'Akademija izvrsnosti Most Istok Zapad u Bosni i Hercegovini'

Potpisan sporazum o finansiranju rada Studentskog parlamenta UNSA u iznosu od 30.000 KM

Grad Goražde uz podršku Italije do rješenja za gradsku dnevnu pijacu

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!