Sport     | 25.08.2018. 19:54 |

Prvoligaški derbi za pamćenje, Veležu bodovi

FENA Muhamed Sadiković

BIHAĆ, 25. augusta (FENA) - Mostarski Velež je s 3:1 pobijedio Jedinstvo u Bihaću i ostao na liderskoj poziciji prvoligaškog poretka. Derbi trećeg kola Prve lige Federacije BiH na stadionu „Podno borića“ pratilo je više od pet hiljada navijača. Akteri meča uživali su u nogometnom ambijentu, koji se ne viđa tako često ni na premijerligaškim terenima.

Ekipa iz Mostara povela je golom Nusmira Fajića, a do kraja prvog poluvremena rezultat je izjednačio Sinan Samardžić. Odmah na otvaranju drugog dijela utakmice, Fajić ponovo donosi prednost Veležu, dok je konačnih 3:1 postavio Mujezinović. Vjerovatno ključni momenat na utakmici bio je opravdani crveni karton Ekrema Hodžića u 55. minuti.

- Zaslužena pobjeda Veleža, jer su definitivno u ovom trenutku najbolja ekipa u ligi. U svakom slučaju, ne smijem biti nezadovoljan, s obzirom na to da su moji igrači ispoštovali dogovor o maksimalnom zalaganju. Navijačima Jedinstva kapa do poda, ovakva atmosfera na ovom ligaškom nivou viđena je možda još samo jednom - rekao je nakon utakmice šef stručnog štaba Jedinstva Vlado Jagodić.

Velež je i nakon tri ligaška kola na stopostotnom učinku, s usmjerenim pogledom ka elitnom takmičarskom rangu bosanskohercegovačkog nogometa. S druge strane, bihaćko Jedinstvo pokušat će popraviti dojam već na narednom gostovanju u Tešnju kod TOŠK-a.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Spašena hrvatska planinarka s planine Velež

Tijelo slovenske državljanke pronađeno na Veležu

Predstavljanje knjige Saše Ibrulja o Veležu pred publikom u Mostaru

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'