Servisne informacije     | 26.08.2018. 10:44 |

BIHAMK - Pojačana frekvencija vozila na većini graničnih prijelaza

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 26. augusta (FENA) - Pojačana je frekvencija vozila na većini graničnih prijelaza. Na prijelazima Doljani, Neum 1 i 2 frekventno je u oba smjera, dok je na izlazu iz BiH pojačana frekvencija vozila na graničnim prijelazima Bosanski Brod, Bosanska Gradiška, Orašje i Donja Gradina.

Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja su od 15 do 30 minuta. Zbog radova u Hrvatskoj, do daljnjeg je obustavljen saobraćaj na GP Bosanski Novi-Dvor.  

Povremeni pljuskovi otežavaju saobraćanje na putevima u BiH.  U područjima s kišom savjetuje se maksimalno oprezna vožnja, prilagođena trenutnim uslovima na putevima.

Od puteva s aktuelnim radovima izdvaja se autoput A-1, dionice Sarajevo zapad-Lepenica i Kakanj-Visoko, kao i magistralni put  M-18 Semizovac- Olovo-Kladanj (most preko rijeke Ljubine kod Srednjeg i Karaula).

Zbog izvođenja neophodnih radova na dionici magistralnog puta M-16.1 Klašnice-Prnjavor (u mjestu Hrvaćani), na ukrštanju magistralnog puta s autoputem u zoni vijadukta Crkvište, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na privremenu obilaznicu u neposrednoj blizini, saopćeno je iz Informativnog centra BIHAMK-a.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Normaliziran saobraćaj na M-1.8 Tuzla-Srebrenik

Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu

U većem dijelu Bosne i Hercegovine jutros se vozi po mokrom ili vlažnom kolovozu

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom