Ekonomija     | 26.08.2018. 13:23 |

Srednjobosanske šume završile obnovu voznog parka i mehanizacije

FENA Mevlida Ridžal

BUGOJNO, 26. augusta (FENA) - U Bugojnu je izvršena primopredaja dva zglobna traktora, koja su nabavljena za potrebe šumarija u Donjem Vakufu i Fojnici, čime je okončan plan modernizacije voznog parka i mehanizacije u Šumsko-privrednom društvu  „Srednjobosanske šume“.

- Ovim smo ispunili naš cilj da obnovimo vozila i mašine, koje u svom radu svakodnevno koriste uposleni u srednjobosanskim šumarijama - kazao  je Feni direktor ovog društva Vildan Hajić.

Obavljena je, dodaje, i primopredaja jednog vozila za gašenje manjih šumskih požara, te više kombija i terenskih vozila za uposlenike ŠPD-a, odnosno tehničko osoblje.

- Nadam se da će nova mehanizacija doprinijeti još kvalitetnijem i efikasnijem šumarstvu na području SBK-a, u kojem je trenutno uposleno 827 radnika - naglasio je. 

Po njegovim riječima, uprava preduzeća sve više razmišlja i o nabavci teških mašina za poslove koje šumarije, zbog njihovog nedostatka, ranije nisu mogle obavljati na terenu. 

-To su mašine za probijanje novih puteva koje bi, kroz određene aktivnosti, mogle koristiti i lokalnim zajednicama. Osim toga, ako se bude gradila brza cesta, bili bismo osposobljeni da postanemo partneri u tom projektu - istaknuo je Vildan Hajić.

 

 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Srednjobosanske šumarije bogatije za četrnaest novih transportnih vozila

Srednjobosanske šumarije bogatije za 150 radnika

Teške građevinske mašine prvi put u Srednjobosanskim šumarijama

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'