Servisne informacije     | 27.08.2018. 09:03 |

U BiH umjereno oblačno vrijeme, ponegdje registrovana kiša

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 27. augusta (FENA) - U Bosni i Hercegovini jutros je bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Ponegdje je registrovana i slaba kiša.

Temperature zraka u 08 sati: Bjelašnica 6 stupnjeva, Ivan Sedlo 9, Sokolac 11, Bugojno i Sarajevo 12, Bihać, Gradačac, Livno i Tuzla 13, Banja Luka, Bijeljina, Brčko, Doboj, Prijedor, Sanski Most, Srebrenica, Zenica i Zvornik 14, Trebinje 17, Mostar 20 stupnjeva. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 942 milibara, u normalni je i sporo raste.

U jutarnjim satima danas se, u većem dijelu naše zemlje, očekuje pretežno oblačno vrijeme. U jutranjim satima i prije podne, u centralnim i istočnim područjima i sa slabom kišom. Tokom dana, u Hercegovini, Krajini, na zapadu i jugozapadu Bosne postepeno razvederavanje. Vjetar u Bosni slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni, a u Hercegovini umjerena bura. Najviša dnevna od 18 do 24, na jugu od 26 do 31 stupanj.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satiam i prije podne, može pasti i malo kiše. Najviša dnevna temperatura oko 19 stupnjeva, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Od sredine dana pogoršanje vremena, slijedi zahlađenje i padavine

U BiH jutros sunčano, u Bihaću u 8.00 sati 20 stepeni

U BiH oblačno, dnevna temperatura od 14 do 20 stepeni

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu