Stranačke aktivnosti     | 27.08.2018. 14:01 |

Saopćenje za javnost Demokratske fronte

FENA Saopćenje

Demokratska fronta osuđuje proslavu 25.godišnjice od osnivanja zločinačke paradržave tzv. Herceg Bosne u organizaciji HDZ-a. 

Smatramo nedopustivim veličanje zločinačke paradržave kojoj je pravosnažno presuđeno pred sudom Ujedinjenih nacija. Radi se o još jednom pokušaju vrijeđanja žrtava i ugrožavanju mira. 

Pozivamo međunarodne instuitucije u Bosni i Hercegovini; delegaciju Evropske unije u BiH, Ured viskog predstavnika kao i Vijeće za implementaciju mira da osude ovaj gnusni čin promocije zločina, na što obavezuju povelje Ujedinjenih nacija. U protivnom građani Bosne i Hercegovine trebaju znati da je jedna zločinačka politika u potpunosti revitalizirana, i da se iste zločine sprema ponoviti. 

Mi u DF-u također smatramo skandaloznim i nedopustivim da član Predsjedništva u ime te institucije obilježava godišnjicu političkog projekta koji je imao za cilj razbijanje države Bosne i Hercegovine.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. L.

DF

Vezane vijesti

Održan sastanak predstavnika SDA, DF-a i SBiH iz KS o predstojećim lokalnim izborima

Saopćenje za javnost KO Demokratske fronte USK

DF: Presuda ESLJP po apelaciji Kovačevića simbolizira decenijsku borbu za jednakopravnost građana

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta