Bosna i Hercegovina     | 27.08.2018. 16:02 |

Općina Foča u FBiH-U projekte putne infrastrukture bit će uloženo oko 400.000 KM

FENA Elma Geca

USTIKOLINA, 27. augusta (FENA) - U općini Foča u Federaciji BiH u narednom periodu bit će realizovani značajni projekti u oblasti putne infrastrukture.

Kako je Feni kazao načelnik Zijad Kunovac, u saradnji sa višim nivoima vlasti ali i određenim organizacijama, u ove projekte bit će uloženo oko 400.000 KM.

- Sa Federalnim ministarstvom za izbjegla i raseljena lica prije nekoliko dana potpisali smo ugovor o izgradnji puteva u užem dijelu Ustikoline, u naselju Krečevac te dionice ispred Doma zdravlja i prema lokaciji buduće zgrade socijalnog stanovanja. Federalno ministarstvo učestvuje sa oko 60.000 KM a ostatak je učešće naše lokalne zajednice - pojašnjava Kunovac.

Prema njegovim riječima, u saradnji sa organizacijama IFAD i SERDA izvjesna je i realizacija projekta asfaltiranja putne komunikacije u dužini 1.200 metara prema Zebinoj šumi kojim su obuhvaćeni i putni pravci dužine jednog kilometra u mjestu Mrđelići.

- Projekt je vrijedan oko 250.000 KM i očekujemo potpisivanje ugovora sa izvođačem radova. Također, mi ćemo nastojati da omogućimo lakši transport materijala prema tim dionicama jer je riječ o velikim količinama, i vjerujemo da ćemo u saradnji sa Vladom BPK stvoriti uslove da projekt što prije krene u realizaciju - ističe Kunovac.

Uz nedavno potpisani ugovor o realizaciji projekta asfaltiranja dionice Cvilin – Kožetin vrijedan 99.000 KM koji takođe finansiraju Federalno ministarstvo i kantonalna vlada, putna infrastruktura bit će umnogome poboljšana što će značiti i kvaliteniji život stanovnika u ovom dijelu BPK Goražde, zaključuje načelnik Općine Foča u FBiH.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Rastumačen jevrejski spomenik - u Foči počiva rabin

Foča dobija moderan fudbalski teren

Jačanje kapaciteta za djelatnike škola i predškolskih ustanova za pisanje i provedbu projekata u ŽZH

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo