Stranačke aktivnosti     | 27.08.2018. 16:06 |

Saopćenje za javnost SBBBiH

FENA Saopćenje

Poslovično nesposobnog Izetbegovića, jako je uznemirila informacija da će se toplovod Kakanj -  Sarajevo završiti za tri godine i da će time prestati naša ovisnost o ruskom plinu.

Tačno je da se radi o višedecenijskom projektu, čiju važnost nije htjela da prepozna višedecenijska vlast Bakira i Sebije Izetbegović. Najbolji dokaz toga je da trasa toplovoda namjerno nije ugrađena u infrastrukturu autoputa Kakanj-Sarajevo, koji je radio turski Čengiz.

Ta se trasa toplovoda, koja zauzima vrlo mali prostor uz autoput, mogla uraditi uzgredno i za vrlo malo novaca, ali taldžijskoj vlasti to nije odgovaralo.

Imenovanjem Fuada Čibukčića za direktora Fonda za okoliš, koji je obezbijedio novac za početak projektovanja i političkom pobjedom nad tzv. plinskim lobijem koji predvodi SDA, a u čemu je doprinos SBB-a nemjerljiv, stvoreni su uslovi pripremne radnje i prestanka višedecenijskog trovanja Sarajeva plinovima i zagađenim zrakom.

SBB raduje činjenica da se bivši svemoćni direktor Zavoda za izgradnju Kantona Sarajevo Bakir Izetbegović, zahvaljujući Radončiću, prvi put nakon 1990. godine, od kada radikalno i nepotistički vlada Bošnjacima, sjetio ovog projekta i u biti lako rješivog problema.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Tročlana radna grupa SBB-a održala sastanak u proširenom sastavu

Saopćenje za javnost SBB

Saopćenje za javnost SBB-a

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'