Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Svijet     | 27.08.2018. 18:45 |

Kijev očekuje dva miliona turista u 2018. godini

FENA Internet

KIJEV, 27. augusta (FENA) - Glavni grad Ukrajine Kijev očekuje da ove godine primi dva miliona stranih turista, saopćili su gradski zvaničnici u ponedjeljak.

Šef odjela u kijevskoj Gradskoj upravi za turizam Anton Taranenko kazao je novinarima da grad očekuje da primi dva miliona stranih turista ove godine dok je 2013. godine ta brojka iznosila 1,8 miliona.

Na pres-konferenciji, Taranenko je dodao da je 850.000 stranih turista posjetilo Kijev od januara do juna, što je 28,8 posto više kada se poredi sa periodom za 2013. godinu.

Najviše turista u glavni grad Ukrajine dolazi iz Bjelorusije, a nakon toga iz Izraela, SAD-a, Njemačke i Turske, izjavio je Taranenko, prenosi Xinhua.

Turizam u Kijevu se oporavio 2017. godine, nakon što se donekle stabilizirala situacija u toj zemlji poslije prozapadne revolucije i sukoba na istoku zemlje.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Ukrajina tvrdi da Rusija ima između 20.000 i 25.000 vojnika za napad na grad Časiv Jara

Ministri EU ostali na konkretnom obećanju slanja 'Patriot' sistema Ukrajini

Predstavnice civilnih organizacija Ukrajine doputovale u BiH kako bi se uputile u proces traženja nestalih

Promo

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije