Bosna i Hercegovina     | 28.08.2018. 13:19 |

Granična policija BiH dobila stotinu novih policajaca

FENA Denis Leko

MOSTAR, 28. kolovoza (FENA) - Nakon sedam mjeseci temeljne policijske obuke prve razine danas je u Mostaru u Agenciji za školovanje i stručno usavršavanje kadrova stotinu kadeta Granične policije BiH (GP) promovirano u čin "policajac".

Ravnatelj Agencije za školovanje i stručno usavršavanje kadrova Branko Vukoja kazao je kako će stotinu mladih i dobro obučenih policajaca i policajki već od 1. rujna pojačati redove Granične policije te doprinijeti boljem stanju sigurnosti i svemu što GP ima u svojim nadležnostima.

- Mogu sa zadovoljstvom kazati da su kadeti pokazali da zaista žele biti policajci, što je prvi temelj da bi netko to i postao - istaknuo je Vukoja.

Dodaje kako je u ovom trenutku BiH opterećena različitim sigurnosnim pojavama poput migrantske krize, različitih oblika prekograničnog kriminala, korupcije te da nove policajce očekuje iznimno težak posao.

- Država je u njih uložila značajna sredstva i trud da bi oni počeli raditi kao policijski službenici. Očekujemo da to povjerenje opravdaju, a to mogu postići odgovornim obavljanjem posla policijskog službenika - kazao je Vukoja.

Za vrijeme trajanja obuke, s kadetima je realizirano 1336 nastavnih i radnih sati podijeljenih u tri nastavne faze, i to teorijska nastava s praktičnim vježbama, stručno-operativna obuka te situacijska nastava.

Nakon uspješno završene obuke, svi kadeti uspješno su položili i završni ispit, a odlukom Nastavnog vijeća Agencije, kadetom generacije proglašen je Benjamin Mešanović.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

‘Ganganet’ virtualno promovira kulturu Hercegovine

Promocija knjige 'Osnove zdravstvene njege' Ivone Ljevak

Predstavljanje romana 'Alfabet ljubavi i smrti' Aleksandra Bečića 15. marta u Slozi

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana