Bosna i Hercegovina     | 28.08.2018. 14:34 |

Dodijeljena akreditacija za kvalitet Zavodu za bolesti ovisnosti KS

FENA Vanja Tolj

SARAJEVO, 28. augusta (FENA) - Agencija za kvalitet i akreditiranje u zdravstvu u Federaciji BiH (AKAZ) dodijelila je akreditaciju za uspostavljen sistem kvaliteta Zavodu za bolesti ovisnosti Kantona Sarajevo. 

Direktorica Zavoda za bolesti ovisnosti KS Nermana Mehić - Basara naglašava da je akreditacija od izuzetnog značaja za ovu instituciju, koja na taj način potvrđuje kvalitet usluga. 

- Mi zvanično postojimo od 1977. godine, s tim što smo 2000. formirali odjeljenje za liječenje ovisnika o drogama, od kada smo rekonstituisani u javnu kantonalnu ustanovu. Težimo kvalitetu, mislimo da je ovo samo početak naših uspjeha i nastojat ćemo održati ovakav trend - izjavila je Mehić - Basara. 

Direktor Agencije za kvalitet i akreditaciju u zdravstvu u FBiH Ahmed Novo naglašava da je menadžment Zavoda za bolesti ovisnosti KS zaslužio akreditaciju.

- Smatramo da je direktor najzaslužniji za napredak u jednoj instituciji, ali akreditacijske kriterije nije moguće ispuniti ako svi zaposlenici nisu uključeni. Zavod je ispunio veoma zahtjevne standarde, u proces se krenulo prije pet godina s obukom i edukacijom osoblja. Osoblje je vrijedno radilo bez obzira na poteškoće koje su imali kada su bili podstanari u drugom objektu - istaknuo je Novo. 

Proces uvođenja standarda sigurnosti i kvaliteta u Zavodu trajao je pet godina, a Novo dodaje da je sretan što je akreditacija uručena menadžmentu u novom objektu na Jagomiru.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

'Bosniaca' - časopis NUBBiH dobitnik nagrade na XXXV Međunarodnom sarajevskom sajmu knjiga

Bošnjak uručila Harisu Memiševiću Državnu nagradu  za znanost

Aluminij Industriji u Zagrebu dodijeljena ESG nagrada

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta