Bosna i Hercegovina     | 28.08.2018. 14:46 |

Potpisani ugovori o izgradnji regionalnih cesta u SBŽ-u

FENA Marija Augustinovic

TRAVNIK, 28. kolovoza (FENA) - Ugovore o izgradnji i saniranju regionalnih cesta u Srednjobosanskoj županiji (SBŽ) danas su u Travniku potpisali predstavnici županijske Vlade, Direkcije za ceste, te izvođači radova.

Kako je rečeno novinarima, predviđeno da radovi počnu za sedam dana, a rok za završetak je šest mjeseci.

- Sanacijom i izgradnjom putne infrastrukture otvaramo mogućnost dolaska novih investicija i otvaranja radnih mjesta. Dakle, namjera nam je da gradimo dobru mrežu puteva, a time i poboljšavamo sistem investiranja- kazao je novnarima premijer SBŽ-a Tahir Lendo.

Projekti koji će biti financirani iz kreditnih sredstava, a za koje je okončana procedura javne nabavke su izgradnja dviju dionica regionalne ceste R413a, Dolac – Han Bila – Ovnak, te rekonstrukcija dionice regionalnog puta R653, Kaćuni – Lugovi – Moštre.

Županijska direkcija za ceste ranije je potpisala ugovore o izvođenju radova na regionalnim cestama koji se financiraju iz kreditnih sredstava osiguranih od Vlade SBŽ-a.

Izgradnja i sanacija regionalnih cesta financira se kreditnim zaduženjem Vlade SBŽ-a kod Razvojne banke Federacije BiH, u ukupnom iznosu od 18 milijuna KM.

(FENA)
Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 215

Vezane vijesti

Potpisani ugovori o dodjeli studentskih stipendija u BPK Goražde

U Federaciji BiH više od 24.000 prometnih nesreća u 2023. godini

Kroz program Omladinske banke Goražde podržano 11 projekata i jedan mikrobiznis

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'