Politika

Izetbegović u Jordanu:Za bolje ekonomske odnose aviolinija Sarajevo-Aman (VIDEO)

Foto: Predsjedništvo BiH

SARAJEVO, 28. augusta (FENA) - Predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović razgovarao je s  premijerom Hašemitske Kraljevine Jordan Omarom Razzazom i ministrom vanjskih poslova Aymanom Safadijem  o političkoj situaciju u BiH i Jordanu, te o odnosima u ovoj regiji i na Bliskom Istoku.

Tokom razgovora su naglašeni prijateljski odnosi BiH i Hašemitske Kraljevine Jordan te konstatirano da su bilateralni odnosi dobri, ali i da postoji prostor za značajno unapređenje ekonomskih odnosa, naročito u oblastima poljoprivrede, farmaceutske industrije i turizma.

Istaknuto je da bi razvijanju boljih ekonomskih odnosa doprinijelo uspostavljanje aviolinije Sarajevo - Aman, u skladu s ranije potpisanim sporazumima između BiH i Jordana o aviosaobraćaju i turizmu.

Za sutra je planiran nastavak radne posjete i susret sa  kraljem Jordana Abdulahom II, a nakon radne posjete Jordanu, delegacija Predsjedništva BiH otputovat će u zvaničnu posjetu Državi Palestini, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

U delegaciji Predsjedništva BiH bili su Zoran Đerić, savjetnik člana Predsjedništva BiH iz RS  Mladena Ivanića i Igor Planinić, savjetnik hrvatskog člana Predsjedništva BiH  Dragana Čovića.

Pogledajte VIDEO

Preuzmite VIDEO

(FENA) H.D.