Bosna i Hercegovina     | 30.08.2018. 09:22 |

U Brčkom otvorena Ljetna policijska škola

FENA Saopćenje

BRČKO, 30. kolovoza (FENA) - U srijedu je upriličeno svečano otvaranje pete Ljetne policijske škole koju će ove godine kroz tri dana pohađati više od trideset sudionika, priopćeno je iz Vlade Brčko distrikta BiH.

Cilj ovogodišnje Ljetne škole je približiti mladim ljudima rad policije i drugih organizacija, a sve to kroz temu trodnevne škole "Mladi akteri sigurnosti".

Gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić istaknuo je kako su trajanje te dobar odaziv ovog projekta potvrda anketa koje govore da Policija Brčko distrikta BiH ima najveće povjerenje građana kada su u pitanju institucije.

"Vrlo brzo ćemo završiti proceduru za otklanjanje tehničkih nedostataka na novoj zgradi policije. Danas je na sjednici Vlade usvojena odluka o odobravanju Programa utroška sredstava dotacije programu Ujedinjenih naroda za razvoj, čime je Vlada uradila svoj dio posla. Na izvođačima je da dalje realiziraju otklanjanje nedostataka i nadam se da će policija već za nekoliko mjeseci preseliti u novu, funkcionalniju zgradu, što će, uvjeren sam, doprinijeti još boljem radu", istaknuo je gradonačelnik Milić.

Šef Policije Brčko distrikta BiH Goran Pisić naveo je kako će se mladi iz Brčkog i okruženja kroz ovu školu i različite tematske cjeline u naredna tri dana upoznati sa sigurnosnim izazovima i rizicima na području Brčko distrikta.

Na samom otvaranju osim gradonačelnika Milića i šefa Policije Pisića prisutan je bio i specijalni izaslanik za Balkan i države koje izlaze na Crno more Karolos Gadis.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Kurti: Četvorica policajca puštena na slobodu, Janković u pritvoru u Srbiji

Osmani: Petorica kosovskih policajaca i dalje su taoci u Srbiji

Skupština Distrikta dala suglasnost na Odluku o usklađivanju plaća

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana