FENA biznis     | 30.08.2018. 09:42 |

Raiffeisen Banka i EBRD potpisali novi Ugovor o saradnji

FENA Saopćenje

Ugovor o kreditnoj liniji za povoljnije finansiranje kupovine nekretnine uz hipoteku


Rješavanje stambenog pitanja je jedna od značajnijih stvari u životu svakog pojedinca pri čemu uslovi finansiranja predstavljaju važan parametar ukoliko se kupovina vrši iz sredstava kredita. Obzirom da našu ponudu nastojimo prilagoditi potrebama i očekivanjima naših klijenata, izuzetno me raduje nastavak dugogodišnje saradnje s EBRD-om koja će nam omogućiti da klijentima ponudimo optimalno rješenje kada su u pitanju stambeni krediti“, izjavio je Karlheinz Dobnigg, predsjednik Uprave Raiffeisen banke.

Raiffeisen banka i Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) potpisali su Ugovor o kreditnoj liniji za finansiranje stambenih jedinica uz hipoteku. Kredit u iznosu od 10 miliona KM predstavlja podršku radu Raiffeisen banke te će omogućiti povoljnije uslove kada je riječ o stambenom kreditiranju fizičkih lica.  

„Potpisivanje ugovora s Raiffeisen bankom će nam omogućiti da našem partneru od povjerenja obezbijedimo dugoročno finansiranje koje će podržati rast portfolia stambenih kredita. Naša kreditna linija ujedno predstavlja potvrdu poslovne strategije Raiffeisena da, u zajedničkom interesu, proširi svoj angažman u ovom sektoru. Očekujemo da će domaćinstva u Bosni i Hercegovini imati korist od veće dostupnosti hipotekarnih kredita, a također ovo će imati i pozitivan utjecaj na domaću građevinsku industriju s pozitivnim efektima na širu privredu“, izjavio je Ian Brown, šef EBRD Ureda za Bosnu i Hercegovinu.

Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD) podržava kompanije i privrede u njihovom napretku. Posluje na tri kontinenta, u 36 ekonomija, a aktivnosti EBRD-a tiču se desetina poslovnih sektora koji trebaju zadovoljiti precizan i jasan set kriterija.

Raiffeisen BANK d.d. Bosna i Hercegovina je supsidijarno lice Raiffeisen Bank International AG, jedne od vodećih banaka u Srednjoj i Istočnoj Evropi te Austriji. 

Osnovana 1992. godine,  danas je jedna od vodećih banaka u Bosni i Hercegovini. Preko 1.300 zaposlenika Banke putem 99 poslovnica pruža usluge za oko 430.000 klijenata. Mnogobrojna, kako domaća, tako i međunarodna priznanja, kao što su priznanja renomiranih magazina Global Finance, Euromoney te The Banker, potvrda su uspješnog poslovanja Banke. Investiranje u nove tehnologije, iskusno i educirano osoblje koje se stalno usavršava, naglasak na individualnom pristupu klijentu, te uvođenje novih, savremenih proizvoda i usluga predstavljaju glavne faktore konkurentnosti Raiffeisen banke na bosanskohercegovačkom tržištu.

Raiffeisen grupu u Bosni i Hercegovini, pored Raiffeisen banke, čine, Raiffeisen INVEST, Raiffeisen CAPITAL, Raiffeisen LEASING, te RL ASSISTANCE.

Raiffeisen grupacija 130 godina kombinuje ostvarenje finansijskog uspjeha sa društveno odgovornim poslovanjem, pri čemu ekonomska, ekološka i društvena odgovornost čine jednu cjelinu, slijedeći osnovne principe društvene solidarnosti, samopomoći i održivosti koje je uspostavio Friedrich Wilhelm Raiffeisen.

 

Korporativne komunikacije i upravljanje održivošću

Raiffeisen BANK

ZA KORIŠTENJE USLUGE FENA.BIZ KONTAKTIRAJTE MARKETING SLUŽBU: marketing@fena.ba.

(FENA) D. J.

Vezane vijesti

Podrška Raiffeisen banke udruženjima ukupne vrijednosti od 42.000 KM

Raiffeisen banka ponovo proglašena bankom godine u BiH

EIB putem Raiffeisena kreditira mala i srednja preduzeća u BiH

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo