Bosna i Hercegovina     | 30.08.2018. 11:02 |

Tarik Filipović u kampanji Instituta za zdravlje Zenica

FENA Saopćenje

ZENICA, 30.augusta (FENA) – Bosansko-hercegovački glumac i TV voditelj sa zagrebačkom adresom stanovanja Tarik Filipović priključio se zdravstvenim kampanjama Instituta za zdravlje i sigurnost hrane Zenica.

Filipović podsjeća da je karcinom dojke kuga današnjeg vremena među ženskom populacijom.

- Zato svim srcem podržavam akciju Instituta za zdravlje i sigurnost hrane Zenica. Potrebno je odvojiti malo vremena za pregled, da bi se puno vremena živjelo u zdravlju, sa osmijehom na licu. Izaberite zdravlje - rekao je Tarik u video poruci koju je snimio za kampanju besplatnih mamografskih pregleda.

Kampanja Instituta za zdravlje i sigurnost hrane Zenica (INZ) provodi se sa partnerima, Zavodom zdravstvenog osiguranja i Ministarstvom zdravstva, te zdravstvenim ustanovama u Zeničko-dobojskom kantonu.

Cilj akcije besplatnih mamografskih pregleda je da svaka žena starosti 50 ili više godina obavi u planiranom intervalu besplatan mamografski preventivni pregled.

Iz INZ-a podsjećaju da je većina slučajeva razvijenih malignoma završi smrtnim ishodom, dok pregledima koji znače mogućnost otkrivanja u najranijoj fazi promjene dojke izlječenje je gotovo stopostotno, saopćeno je iz INZ-a.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

U TK uspješno okončana Kampanja 'Stop nasilju-škola je žrtva nasilja', najavljena nova kampanja

U BiH lani identificirano oko 37 potencijalnih žrtava trgovinom ljudima

'Suživot u prometu' zajednička kampanja MUP-a ŽP-a i Moto kluba 'Posavac'

Promo

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije