Bosna i Hercegovina     | 30.08.2018. 13:15 |

MUP HNŽ-a dobio 80 novih policijskih službenika

FENA Denis Leko

MOSTAR, 30. kolovoza (FENA) - U dvorani Osnovne škole Silvija Strahimira Kranjčevića u Mostaru danas je održana svečanost polaganja i potpisivanja prisege 80 policijskih službenika MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ).

Županijski ministar unutarnjih poslova Slađan Bevanda kazao je kako je sretan što su nakon dugo godina novi policijski službenici položili prisegu i stupili u službu.

- To je velika stvar i ja sam doista sretan, pogotovo zato što nam nedostaje velik broj ljudi. Nadam se da ćemo na ovaj način deblokirati procese koji već neko vrijeme opterećuju MUP i da ćemo ubuduće ovakve događaje imati češće - izjavio je Bevanda.

Dodao je kako su svi problemi koji su bili vezani uz prijem novih policajaca otklonjeni sukladno zakonu te da će uskoro biti deblokiran proces prijema novih stotinu kadeta za koje je natječaj raspisan prošle godine.

Predsjednik Vlade HNŽ-a Nevenko Herceg istaknuo je kako će se danas u nastavku sjednice Vlade donijeti određene odluke kojima će se ubrzati proces prijema stotinu novih policijskih službenika.

- Imamo načina, imamo rješenja i ja se nadam da će ova parlamentarna većina do konca mandata iznaći rješenja da se riješe i ta prijeporna pitanja, koja su naslijeđena od ranije. Mislim da ćemo kroz ove odluke, koje će biti danas na sjednici Vlade, jednim dobrim dijelom riješiti mnoga pitanja koja su dosad, prije svega u kadrovskom smislu, opterećivala rad MUP-a - kazao je Herceg.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

U subotu otvaranje panoramskog kotača u Mostaru

U Mostaru izložba i proglašenje najboljih radova u sklopu Dana frankofonije

Obavijest za građane Splitske ulice u Mostaru

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo