Stranačke aktivnosti     | 30.08.2018. 15:15 |

Saopćenje za javnost OO SDA Srebrenica

FENA Saopćenje

Opštinski odbor Stranke demokratske akcije Srebrenica želi upoznati javnost o aktivnostima koje se provode u posljednje vrijeme, a čiji je cilj ponovno narušavanje međuljudskih odnosa među Bošnjacima i destabilizacija političkih prilika u ovom gradu, čije će posljedice osjetiti uglavnom Bošnjaci Srebrenice. 

Tome svjedoči jučerašnji sastanak u Srebrenici u organizaciji Sadika Ahmetovića i Hamdije Fejzića, a kome su prisustvovali i Mirsad Kukić i Mladen Grujičić, načelnik Srebrenice. 

Ovaj sastanak je bio samo nastavak realizacije dogovora koji su utvrđeni na sastancima održanim prethodnih dana. Najprije je Srebreničanin Sadik Ahmetović dotakao moralno dno, i samo dan nakon što je Narodna skupština RS odbacila izvještaj o Srebrenici, ponizno kleknuo na koljena i 15. avgusta otišao u Palatu predsjednika RS-a, gdje se sastao sa glavnim negatorom genocida Miloradom Dodikom. Nije Ahmetović sa Dodikom razgovarao o izvještaju, genocidu, bosanskom jeziku, upošljavanju u javne ustanove entiteta kao i  problemima povratnika Bošnjaka u ovaj entitet i Srebrenicu, nego je otišao da traži podršku za svoj politički spas uz obećanje da će obezbjediti bošnjačke glasove Dodiku za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine u zamjenu za rušenje SDA u Srebrenici. 

SDA Srebrenice jasno poručuje da ni Dodik ni Ivanić neće dobiti podršku Bošnjaka u Srebrenici.  

Dvojac Sadik Ahmetović i Hamdija Fejzić sada su zajedno dokazali da nakon jučerašnjeg sastanka stavljaju tačku na Bošnjački opstanak i Bošnjake kao politički faktor u Srebrenici.

Svima je jasno da su Ahmetović i Fejzić za spašavanje svojih političkih ambicija spremni na izdaju svega što je sveto Bošnjacima Srebrenice. Njihov prividni prošlogodišnji sukob je bio samo medijska poromocija i manipulacija za Bošnjake kako bi zbog svojih ličnih interesa i boljeg života u Sarajevu i Tuzli obezbjedili sebi što bolje pozicije na račun povratnika u Srebrenici. 

Ovim saopštenjem želimo da upoznamo Srebreničane u našem gradu, ali i širom domovine i svijeta, na sve moguće posljedice. Nakon teškog perioda, u Srebrenici je, zahvaljujući upravo SDA, stabilizirana politička situacija i započeli su pozitivni procesi koje vode Srebreničani koji žive u ovom gradu. Smutljivci koji ne razumiju potrebe ovoga naroda, koji žive u Federaciji i koji skoro nikada nisu sa nama, žele da razbiju jedinstvo Bošnjaka i ponovo žele da destabilizuju najranjiviji i najosjetljiviji grad u Bosni i Hercegovini. 

Upozoravamo da će ovakvi procesi, osim što su obojeni predizbornom kampanjom, a u kojima se zbog interesa pojedinaca gaze osnovne bošnjačke vrijednosti, svetinje i principi, ostaviti velike posljedice po povratnike Bošnjake u ovom gradu.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

OO SDA Srebrenica - Osuda Tursunovićevog učešća u organizaciji i prijemu u povodu Dana policije RS

Saopćenje za javnost Općinskog odbora Stranke demokratske akcije Srebrenica

OO SDA Srebrenica osudio današnji čin pred kapijom Memorijalnog centra Potočari

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'