Bosna i Hercegovina     | 30.08.2018. 16:03 |

Fondacija 'Hastor' nastavlja stipendirati učenike i studente iz BPK Goražde

FENA Elma Geca

GORAŽDE, 30. augusta (FENA) – U gradskoj upravi Goražde danas su potpisani ugovori između Fondacije „Hastor“ i roditelja učenika osnovnih i srednjih škola o stipendiranju za narednu školsku godinu.

Pravo na ovaj vid pomoći ostvarila su 34 učenika iz svih osnovnih i srednjih škola sa područja BPK Goražde, te 29 studenata.

-Moja kćerka Sara prima stipendiju od Fondacije 'Hastor', za nju ova stipendija predstavlja ne samo materijalnu podršku, već oslonac za bolju budućnost koju planiramo u razvoju ove države  – kazao je jedan od roditelja, Srećko Uskoković iz Foče ’.

Kako je kazao Ramo Hastor, predstavnik Fondacije „ Hastor“, pored materijalne pomoći  učenicima se omogućuje  i da, nakon završene srednje škole, volontiraju u ovoj fondaciji.

- Fondacija izdvaja 100 KM za učenike osnovnih škola, 150 KM za srednjoškolce i po 250 KM za studente, stipediranje traje 12 mjeseci uz bonus za najbolje i navrijednije. Ukupno stipeniramo 1.600 učenika iz svih dijelova Bosne i Hercegovine, a uz stipendije koje ova fondacija dodjeljuje studentima, broj stipendista je oko 2.000 – kazao je Hastor.

Gradonačelnik Goražda Muhamed Ramović zahvaliojse Fondaciji „Hastor“ koja, kako je kazao,  godinama prepoznaje značaj ulaganja u mlade i njihov proces obrazovanja. Grad Goražde takođe svake godine izdvaja dio sredstava u budžetu za stipendiranje studenata – kazao je Ramović.

 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Razvojna banka FBiH otvara poslovnicu u Goraždu

Grad Goražde uz podršku Italije do rješenja za gradsku dnevnu pijacu

Počeo 27. planinarski pohod 'Grebak - put života'

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'