Stranačke aktivnosti     | 30.08.2018. 16:26 |

Saopćenje za javnost Gradskog odbora SDA Tuzla

FENA Saopćenje

Glasanje na 23. redovnoj sjednici Gradskog vijeća Tuzla je potvrdilo i pokazalo da „postoji dogovor tuzlanskog SDP-a (Jasmina Imamovića) i PDA (Mirsada Kukića)".

Na sjednici Gradskog vijeća Tuzla, održanoj 29.08.2018. godine, Klub vijećnika SDA, kao i na dvije prethodne sjednice, poslao je prijedloge za izmjenu određenog broja članova radnih tijela (Komisija i Savjeta) pri Gradskom vijeću Tuzla koji su imenovani iz reda SDA. 

Komisija za izbor i imenovanje je razmatrala i usvojila prijedloge Kluba SDA, te ih proslijedila prema Gradskom vijeću Tuzla. Dakle, Vijeće je trebalo samo  potvrditi prijedloge Komisije  jer dosadašnja praksa, a u skladu sa Poslovnikom o radu GV Tuzla, je bila  takva da svaka stranka ima pravo  izmjene svojih članova u radnim tijelima, a na osnovu zvaničnih izbornih rezultata objavljenih u „Službenom glasniku Bosne i Hercegovine“.

Nažalost, kao što smo najavljivali u prethodnim saopštenjima, vladajuća većina na čelu sa SDP-om, Tuzlanskom alternativom, DF-om i samostalnim vijećnicima koji su napustili SDA, tokom glasanja o ovoj tačci na posljednjoj sjednici Vijeća bila je suzdržana te je tako onemogućena izmjena članova radnih tijela, što je presedan u dosadašnjem radu GV Tuzla.

Samo 40 dana prije izbora, svjedoci smo pojave  nove koalicije u Gradskom vijeću Grada Tuzla, tačnije, SDP i PDA, o čemu se u gradskim kuloarima već otvoreno priča. Cijeni se da je riječ o izbornom dogovoru između ove dvije političke opcije za predstojeće Opće izbore, što je pogubno za Grad Tuzlu, o čemu smo već upozoravali građane Grada Tuzle.

Kao i na prethodnim sjednicama, takozvani samostalni vijećnici koji su svoj mandat u Vijeću dobili zahvaljujući glasovima SDA, a sada su članovi PDA, bili su neprincipijelni, politički nepismeni i glasali protiv zahtjeva Kluba vijećnika SDA (Stranci koja im je ukazala povjerenje i dala političku afirmaciju), sramno dajući  podršku većini u GV Tuzla koju čini SDP sa svojim političkim satelitima.

Ovim putem ponovo skrećemo pažnju građanima i široj javnosti da ovakvi neprimjereni politički postupci i interesne koalicije ne donose  napredak društvenoj zajednici, već samo stvaraju haos, pometnju i još veću neizvjesnost po  građane Tuzle na planu stvaranja zdravih demokratskih odnosa u zajednici.                                                                

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Gradskog odbora SDA Tuzla

Saopćenje za javnost GO SDA Tuzla

Saopćenje za javnost Gradskog odbora SDA Tuzla

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta