Bosna i Hercegovina     | 31.08.2018. 11:06 |

Uručene školske torbe i pribor učenicima osnovnih škola (VIDEO)

FENA Zorana Pavković

MOSTAR, 31. kolovoza (FENA) – Premijer Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) Nevenko Herceg i županijski ministar zdravstva, rada i socijalne skrbi Goran Opsenica uručili su u petak u Centru za socijalni rad Mostar školske torbe i pribor učenicima osnovnih škola iz socijalno ugroženih obitelji.

- Za područje grada Mostara osigurano je 360 školskih torbi i pribora učenicima koji ove godine polaze u prvi razred - istaknula je ravnateljica Centra za socijalni rad Mostar Zdravka Marić.

Vlada HNŽ-a odobrila je nabavku tisuću kompleta torbi i školskog pribora za učenike osnovnih škola iz socijalno ugroženih obitelji, a nakon Mostara torbe i pribor bit će podijeljene i u ostalim općinama HNŽ-a.

Ministar Opsenica kazao je kako su u ovo vrijeme prošle godine najavili početak primjene Zakona o zaštiti obitelji s djecom te da se on se počeo primjenjivati 1. listopada.

- Već nakon osam mjeseci Vlada je donijela odluku o stopostotnom povećanju naknade za nezaposlenu ženu-majku i stopostotnom povećanju pomoći za novorođeno dijete - podsjetio je Opsenica.

Istaknuo je važnost tri projekta i to transformacija dječjeg doma, koji će donijeti sasvim novo svijetlo u okviru najbolje europske i socijalne stečevine prava, zatim aktivnosti u Zakonu o udomiteljstvu koje se odvijaju pod geslom da ni jedno dijete ne odrasta bez obitelji te osnivanje odgojnog centra kojim bi se obuhvatila prevencija maloljetničke delikvencije, problem skitnje i prosjačenja te problem maloljetnih trudnica.

Premijer Herceg ocijenio je kako su školovanje i obrazovanje definitivno veliki izazov i za djecu i za roditelje, te izvor različitih emocija i izvor stresa, posebice za roditelje.

Po njegovim riječima, roditelji su zaokupljeni velikim brigamo kako sve osigurati djeci i stoga ove školske torbe i pribor su bar malo olakšanje tog stresa i pritiska.

- Nije to sve što Vlada čini kako bi svoj djecu u županiji osigurala jednak pristup obrazovanju, kvalitetne nastavne sadržaje koje prenosi stručni, a od jučer i zadovoljniji učitelji, koji su jučer potpisali Kolektivni ugovor i povećali im plaću - istaknuo je Herceg.

Dodao je kako će županijska vlada treću godinu za redom osigurati besplatan prijevoz učenika, a od ove godine u HNŽ-u su novina asistenti u nastavi za djecu s posebnim potrebama.

Pogledajte http://www.fena.ba/video/2103

Preuzmite https://drive.google.com/drive/folders/1rR0wMcIdmTGTPSM-RoVQyxLi8p2B9BcO?usp=sharing

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Vlada HNŽ-a izdvojila pola milijuna maraka za Zračnu luku Mostar

Izložbom Sofije Naletilić večeras počinju Dani Matice hrvatske Mostar

Mostar: Međunarodne igre za djecu i mlade s poteškoćama u razvoju okupit će 300 sudionika iz regije

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu