Stranačke aktivnosti     | 31.08.2018. 13:17 |

Saopćenje za javnost PDP-a

FENA Saopćenje

Predsjednik Partije demokratskog progresa Branislav Borenović sastao se danas sa delegacijom grupacije Evropske narodne partije u Evropskom parlamentu. 

Delegaciju evropskih parlamentaraca predvodio je Andrej Kovačev, potpredsjednik grupacije Evropske narodne partije u EP, zadužen za proširenje i zemlje Mediterana, a zajedno s njim u posjeti BiH su i parlamentarci Kristijan Dan Preda, Dubravka Šuica, Adam Zejnfeld i Željana Zovko. 

Teme sastanka su bile aktuelna politička situacija i izborna očekivanja PDP-a i Saveza za pobjedu. Borenović je istakao snažnu uvjerenost u pobjede Mladena Ivanića i Vukote Govedarice za srpskog člana Predsjedništva BiH i predsjednika Republike Srpske, kao i Saveza za pobjedu na nivou RS i BiH.

Predsjednik Borenović je upoznao delegaciju sa Programom obnove Republike Srpske, baziran na evropskim vrijednostima, posebno u domenu ekonomije i vladavine prava, koje nude rješenja i za gorući problem sa kojim se suočavamo, a to je odlazak mladog i radno sposobnog stanovništva.

Evropska narodna partija, čiji je PDP član od 2004. godine, pruža punu podršku i očekuje da će Bosna i Hercegovina nastaviti put evropskih integracija koji će rezultirati skorim članstvom u porodici evropskih država, istaknuto je tokom sastanka.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) L. A.

PDP

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost PDP-a

Saopćenje za javnost PDP-a

Saopćenje za javnost PDP-a

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'