Bosna i Hercegovina     | 31.08.2018. 15:44 |

U Vitezu potpisani ugovori o financiranju projekata od interesa za bh. Hrvate

FENA Marija Augustinovic

VITEZ, 31. kolovoza (FENA) - U Vitezu je danas upriličen svečani program u povodu potpisivanja ugovora o potpori za provedbu programa i projekata od interesa za hrvatski narod u BiH za 2018. godinu, koje financira Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske.

Financijska sredstva, koja su osigurana u proračunu Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, raspodijeljena su na 105 programa i projekata iz oblasti kulture, obrazovanja, znanosti, zdravstva i ostalih područja.

Državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonko Milas kazao je da su ovi projekti primjer zajedništva i pokazatelj sinergijskog djelovanja i suradnje.

- Potpora koju hrvatska država pruža Hrvatima u BiH nije samo dužnost, zakonska ili ustavna obveza, nego nas spaja osjećaj pripadnosti hrvatskom narodu bez obzira na zemljopisne granice, a zajedništvom koje nas je sačuvalo kroz povijest gradit ćemo prosperitetniju sadašnjost i budućnost hrvatskog naroda u BiH i Hrvatskoj - kazao je on.

Zahvalivši Vladi Republike Hrvatske, član Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda Dragan Čović istaknuo je kako je zajedništvo temelj hrvatskog naroda, te da nema mjesta podjelama.

- Moramo bit zajedno i jednistveni... Najmanje su bitni ti milijuni, a mnogo bitnije pokazati da je hrvatski narod u BiH jednakopravan sa ostalim narodima, da je državotvoran i da je ovo naša domovina, kao i da svoju budućnost možemo graditi uz ovakvu snažnu potporu Vlade RH - kazao je Čović novinarima.

Istaknuo je da projekti, koje financira Vlada RH, ne predstavljaju samo znak potpore Hrvatima, nego i ostalim stanovnicima BiH.

- Iduću srijedu ćemo otvorit i Konzulat RH u Livnu i to je, također, znak snažne potpore i govori o tome koliko je hrvatski narod bitan za opstojanost i razvoj BiH, ali i za Hrvatsku - kazao je Čović.

Kako je rečeno na svečanosti u Vitezu, Vlada Republike Hrvatske nastavlja kontinuirano pomagati Hrvatima u BiH, a ove godine je za te namjene predviđeno ukupno 24 milijuna kuna.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

Potpisani ugovori o dodjeli studentskih stipendija u BPK Goražde

Lasić o brzoj cesti: Struka blizu rješenja za Vitez, dionica Lot 5 gotova do kraja godine

Kroz program Omladinske banke Goražde podržano 11 projekata i jedan mikrobiznis

Promo

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije