Ekonomija     | 31.08.2018. 16:17 |

Studijski posjet u okviru projekta 'Okusi Jablanice za ruralni razvoj'

FENA Saopćenje

 

MOSTAR, 31. kolovoza (FENA) - Udruženje za poduzetništvo i posao LiNK Mostar i Udruženje žena MOST Jablanica u srijedu su održali studijsku posjetu Udruženju Orhideja u Stocu, s ciljem razmjene iskustava te primjera pozitivne prakse, obzirom da su aktivnosti UŽ Most i Orhideja srodne te imaju za cilj ekonomsko osnaživanje žena s ruralnih područja.

 Prilikom posjeta predstavnce udruženja Orhideja, Most i LiNK predstavile su rad svojih organizacija dok je Sanja Zukić iz UŽ Most predstavila glavne aktivnosti i postignute rezultate projekta "Okusi Jablanice za ruralni razvoj".

 Učesnice su kroz diskusiju dobile odgovore o poslovanju Zadruge koju je osnovalo Udruženje Orhideja, predstavljene su pozitivne i negativne strane ovakvog načina poslovanja te je razgovarano o tekućim aktivnostima udruženja. 

 Najavljeno je i održavanje  takmičarske manifestacije "Najbolji okusi Jablanice", planirano u rujnu 2018. godine u Jablanici.

 Za 15 žena, učesnica radionica u okviru projekta "Okusi Jablanice za ruralni razvoj" će se prvenstveno održati obuka - showcooking, koju će voditi stručnjaci za pružanje usluga cateringa, a koja će obuhvatiti pripremu slanih i slatkih jela, aranžaman i dekoraciju te prezentaciju jela.

 Nakon obuke održat će se takmičenje "Najbolji okusi Jablanice", na kojem će takmičarski timovi predstaviti stečene vještine i znanja iz organizacije i prezentacije cateringa.  

 Projekat "Okusi Jablanice za ruralni razvoj" se implementira u sklopu Regionalnog programa lokalne demokratije na zapadnom Balkanu (ReLOaD), koji financira Europska unija, a provodi Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP), priopćeno je iz LiNK-a.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

Građani Stoca organizovali protestnu šetnju zbog napada na mladiće

Tužiteljstvo HNŽ-a: Identificirano i lišeno slobode nekoliko osoba

Mediji objavili da su uhićeni napadači iz Stoca, MUP još nije potvrdio informaciju

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana