Bosna i Hercegovina     | 31.08.2018. 17:29 |

Mještani sela Vran Potok dobili novu putnu komunikaciju

FENA Elma Geca

GORAŽDE, 31. augusta (FENA) - U goraždanskom selu Vran Potok danas je svečano puštena u promet nova asfaltirana putna komunikacija.

Projekt vrijedan 400.000 KM zajedno su finansirali Grad Goražde i Ured za koordinaciju projekata (IFAD) pri Federalnom ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva.

Otvaranju rekonstruisane dionice prisustvovali su zvaničnici Grada Goražda, BPK-a i resornog federalnog ministarstva, kao i delegacija OPEC-ovog Fonda za međunarodni razvoj (OFID).

Naglašeno je da će kvalitetna putna komunikacija značiti unapređenje poljoprivredne proizvodnje, po kojoj je ovaj dio BPK-a Goražde prepoznatljiv.

Prema riječima gradonačelnika Goražda Muhameda Ramovića, projekt rekonstrukcije ovog putnog pravca bio je prioritet lokalnih vlasti.

- Konačno smo riješili dugogodišnji problem sa neadekvatnom putnom komunikacijom, a sa ovim projektom dugi niz godina aplicirali smo prema višim nivoima vlasti. Drago mi je da je IFAD prepoznao važnost ovog projekta i finansirao ga sa 175.000 KM, dok je Grad Goražde izdvojio 225.000 KM. Dužina afaltirane dionice je oko 3 hiljade metara i ovo je zaista značajno za ovdašnje mještane - kazao je Ramović.

Halil Omanović, direktor Ureda za koordinaciju projekata (IFAD) izrazio je nadu da će nova putna komunikacija, značiti kvalitetniji život stanovnika u ovom dijelu Goražda.

- Želim da ovaj put omogući lakši život ovdašnjim stanovnicima, da žive i obrađuju svoja imanja, a ne da ih napuštaju, što je trend prisutan širom BiH, gdje odlaze posebno mladi ljudi, jer im nismo stvorili uvjete - kazao je Omanović.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Objavljena preliminarna lista korisnika stipendija u BPK Goražde

Hrnjić posjetio BPK: Zajedničkim djelovanjem povećati obim poljoprivredne proizvodnje

Vlada BPK: U skupštinsku proceduru upućen prijedlog Zakona o dopunskim pravima branilaca

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu