Kultura     | 31.08.2018. 22:52 |

Otvoren 10. Omladinski Film Festival Sarajevo

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 31. augusta (FENA) - Deseti Omladinski filmski festival (OFF) Sarajevo otvoren je večeras projekcijom filma "Lijana", srbijanskog reditelja Ivana Đurovića, nakon čega je upriličeno druženje publike sa ekipom filma. 

Upriličena je i ceremonija otvaranja Festivala, a crvenim tepihom su prošetale brojne ličnosti iz javnog i kulturnog života BiH i regije te ekipe filmova iz takmičarskog programa ovogodišnjeg Festivala.

Direktor Festivala Kenan Musić istakao je da je ovo najbolje festivalsko izdanje dosad te da će publika imati priliku u narednih pet dana pogledati sjajne filmove. Ovogodišnji Festival donosi 31 film iz 14 država svijeta.

Počasni festivalski prstenovi ove godine za podršku razvoju Festivala dodijeljeni su ministru kulture i sporta KS Mirvadu Kuriću te kompaniji BH telekom.

Ministar Kurić je naglasio važnost Omladinskog film festivala te kako je bitno da ovakvim događajima prisustvuju i starije kolege iz filmske industrije i na taj način daju podršku ovom festivalu, saopćili su organizatori.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Radovi na mostarskom Hiltonu u punom jeku, otvaranje početkom 2025. (VIDEO)

Grude: Uskoro se otvara najmodernija tvornica kartonske ambalaže u regiji, počela testna proizvodnja

Otvorena putujuća izložba 'Fenomen u dva stiha – Bećarac' autora Maria Katića

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta