Bosna i Hercegovina     | 01.09.2018. 16:06 |

Zenica - Podrška akciji "Šetnja za zdravlje žena"

FENA Saopćenje

 

ZENICA, 1. septembra (FENA) - Aktivistkinje „Think pink – zajedno smo jedno“, jednog od najuspješnijih programa osnaživanja žena u Bosni i Hercegovini danas su širom BiH organizovale registraciju učesnika za šetnju, odnosno trku za ozdravljenje koja će biti održana u Sarajevu 30. septembra.  

- Na ovaj način je počela kampanja građana i građanki koji žele da podrže i daju svoj dopirons za sve žene oboljele od raka dojke. Žene Zenice su obradovane podrškom ovoj manifestaciji čiji je cilj pomoć u ozdravljenju žena oboljelih od raka dojke - istakla je Suadeta Bobić, predsjednica NVO „Život“ iz Zenice.

- Žene su veoma važan faktor bosanskohercegovačkog društva. Međutim, zbog konzervativnog stava o ženama, one u našem društvu nemaju adekvatnu ulogu koja im pripada. Zbog toga sam došao da podržim aktivizam ovog udruženja gradjana koji je nadomjestak nedostatka institucionalnog rješavanja problema zaštite zdravlja žena i njihovog položaja. Moja podrška ovoj manifestaciji je, zapravo, podrška društvenom aktivizmu, borbi žena protiv posljedica agresije na BiH i borbi za kvalitetniju zdravstvenu zaštitu žena u BiH - rekao je u Zenici Šemsudin Mehmedović, zastupnik u državnom Parlamentu koji je i donacijom podržao ovu, za žene, značajnu akciju.

U realizaciji registarcije za ovu najveću manifestaciju koja podržava zdravlje bosanskohercegovačke žeene učestvovalo su 22 nevladine organizacije iz naše države.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Mehmedović: RAK djeluje izvan sistema, uočene brojne nepravilnosti u radu (VIDEO)

Mehmedović pozvao na direktan izbor predsjednika i potpredsjednika Federacije BiH

Saopćenje za javnosti zastupnika u PSBiH Šemsudina Mehmedovića

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom