Servisne informacije     | 02.09.2018. 09:11 |

Jutros u BiH umjereno do pretežno oblačno vrijeme

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 2. septembra (FENA) - U Bosni i Hercegovini jutros je umjereno do pretežno oblačno vrijeme s kišom u zapadnim, centralnim i sjeverozapadnim područjima Bosne.

Temperature zraka u 08 sati: Bjelašnica 10, Sokolac 13, Ivan-sedlo i Tuzla 15, Bihać, Bugojno, Livno i Sarajevo 16, Zvornik 17, Banja Luka, Bijeljina, Brčko, Gradačac, Prijedor i Sanski Most 18, Trebinje 19, Doboj 20 i Mostar 21 stepen.

Danas će u Bosni preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini sunčano uz umjerenu oblačnost. Prijepodne kiša ili lokalni pljuskovi u Krajini, u zapadnim, djelimično centralnim i sjevernim područjima Bosne. Poslijepodne ili u večernjim satima kiša, pljuskovi i grmljavina se očekuju u većini područja. Vjetar na sjeveru Bosne slab sjeverni i sjeveroistočni, a u ostalim područjima slab do umjeren južnih smjerova. Dnevne temperature od 23 do 29, u Hercegovini, na istoku i sjeveroistoku Bosne od 27 do 33 stepena.

U Sarajevu sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Poslijepodne lokalno je moguć slab pljusak kiše. Dnevna temperatura oko 29 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

U BiH jutros sunčano, u Bihaću u 8.00 sati 20 stepeni

U BiH oblačno, dnevna temperatura od 14 do 20 stepeni

Milanović: Pregovori o ulasku BiH u EU trajat će duže od 500 godina

Promo

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

M:tel: Telefoni na rate već od 5,29 KM!