Kultura     | 02.09.2018. 10:16 |

Otvoreni 'Dani hrvatskog filma' u Orašju

FENA Cvita Kusić

ORAŠJE, 2. rujna (FENA) - Filmski festival "Dani hrvatskog filma" u Orašju svečano je otvoren u subotu navečer i trajat će do 8. rujna.

 Na otvaranju 23. po redu festivala u kino dvorani u Orašju tradicionalno se okupio veliki broj glumaca, redatelja i osoba iz svijeta filma, hrvatskog glumišta, prijatelja festivala.

 U okviru festivala bit će predstavljeno osam filmova i to šest filmova iz najnovije hrvatske kinematografije koji su prikazani na ovogodišnjem filmskom festivalu u Puli, te gostujući filmovi iz BiH i Srbije.

 Hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović nazočio je u svojstvu visokog pokrovitelja svečanom otvaranju festivala, čiji je organizator Udruga Filmski festival Dani hrvatskog filma Orašje.

 Otvarajući festival, Čović je kazao kako Orašje s ovom produkcijom film festivala stvara jednu potpuno novu dimenziju, te je iskazao zadovoljstvo što je i ove godine, s različitih strana RH i BiH došlo na ovaj tradicionalni festival filma, kako bi se podijelila radost i s lokalnim ljudima.

 Onj je uputio i zahvalu Ivi Gregureviću, inicijatoru tog velikog kulturnog događaja u Orašju te poželio svima da uživaju u filmskoj umjetnosti tijekom trajanja festivala.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

Radovi na mostarskom Hiltonu u punom jeku, otvaranje početkom 2025. (VIDEO)

Katić u Orašju razgovarala o izgradnji autoceste kroz ŽP i novog mosta na Savi

Grude: Uskoro se otvara najmodernija tvornica kartonske ambalaže u regiji, počela testna proizvodnja

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom