Servisne informacije     | 02.09.2018. 14:24 |

Sutra u BiH umjereno do pretežno oblačno

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 2. septembra (FENA) - Na sjeveru i sjeverozapadu Bosne sutra se očekuje pretežno oblačno vrijeme, a u ostatku naše zemlje, uglavnom, malo do umjereno oblačno. U ranim jutarnjim satima kiša, pljuskovi i grmljavina očekuju se u većini područja.

Tokom prijepodneva lokalni pljuskovi i grmljavina u Krajini, u sjevernim i djelimično centralnim područjima Bosne. Poslijepodne pljuskovi i grmljavina u većem dijelu Bosne, kao i ponegdje na sjeveru i sjeveroistoku Hercegovine.

Vjetar u Bosni slab do umjeren zapadni i jugozapadni, a u Hercegovini, veći dio dana, umjeren jugozapadni. Jutarnje temperature od 13 do 19, na jugu od 19 do 24, a dnevne od 22 do 28, na jugu od 26 do 30 stepeni.

U Sarajevu će ujutro biti pretežno oblačno, a u ostatku dana sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Lokalni pljuskovi i kiša su mogući u ranim jutarnjim satima i tokom poslijepodneva. Jutarnja temperatura oko 15, a dnevna oko 25 stepeni.

Danas je u našoj zemlji bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom.

Temperature zraka u 14 sati: Bjelašnica 14, Bihać 19, Ivan-sedlo 20, Prijedor 21, Banja Luka i Sanski Most 22, Livno 23, Bugojno i Gradačac 24, Brčko 25, Bijeljina, Doboj, Sarajevo, Srebrenica i Tuzla 26, Sokolac i Zvornik 27, Mostar 29 i Trebinje 30 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

 

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Nadbiskup Vukšić: Crkva u BiH bori se s iseljavanjem, katolička zajednica upola manja

BiH izdvaja 0,9 posto BDP-a za obranu, Oružanim snagama nedostaje 1.500 profesionalnih vojnih lica

U većem dijelu Hercegovine i na sjeveru Bosne vedro, u ostatku BiH oblačno

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu