Bosna i Hercegovina     | 04.09.2018. 12:06 |

OIK Donji Vakuf: Pravo glasa ima više od 12.500 građana

FENA Mevlida Ridžal

DONJI VAKUF, 4. septembra (FENA) - Općinska izborna komisija (OIK) Donji Vakuf imenovala je članove mobilnog tima i osobe ovlaštene za obilazak birača koji su zbog starosti, bolesti ili invalidnosti vezani za kuću, i u nemogućnosti da 7. oktobra dođu do biračkog mjesta gdje bi trebali glasati.

Također, usvojen je plan po kojem će se obuka predsjednika biračkih odbora i njihovih zamjenika organizirati 14. septembra, a obuka članova biračkih odbora i njihovih zamjenika 21,22. i 23. septembra.

- Svi učesnici obuke morat će proći provjeru stečenog znanja koja će se, za predsjednike i njihove zamjenike obaviti 20.septembra, a za članove biračkih odbora i njihove zamjenike 28. septembra - kazala je Feni predsjednica ove komisije Hamida Ašiš.

Dodala je da će članovi OIK Donji Vakuf, zajedno s predstavnicima ovih komisija iz drugih bh. općina, prisustvovati sutrašnjoj, obaveznoj obuci u Livnu.

Ističe da pripreme za održavanje predstojećih izbora na teritoriji donjovakufske općine teku predviđenom dinamikom.

- Otvorit ćemo šesnaest redovnih biračkih mjesta, na kojima bi trebalo glasati 12.384 građana. Jedno biračko mjesto predviđeno je za glasanje u odsustvu, što bi trebala učiniti 24 registrirana glasača. Za glasanje putem pošte, imamo prijave 163 birača - naglasila je Hamida Ašiš.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Bećirović: Evropski put je nemoguć bez zaštite ustavnog poretka BiH

Svečano otvorene adaptirane poslovne prostorije Porezne ispostave Donji Vakuf

Sutra obilazak korisnika stambenog objekta socijalnog stanovanja u Donjem Vakufu

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu