Ekonomija     | 04.09.2018. 12:27 |

Uskoro pokretanje odluke o formiranju "Rudnika Bugojno"

FENA Mevlida Ridžal

BUGOJNO, 4. septembra (FENA) - Da bi uskoro moglo doći do osnivanja rudnika uglja na teritoriji općine Bugojno, potvrdio je prilikom svoje posljednje posjete toj općini federalni ministar energetike, rudarstva i industrije Nermin Džindić.

- Što se tiče formiranja novog privrednog društva “Rudnik Bugojno”, odluka o tome postoji iz 2016. i mi ćemo je uskoro ponovo aktivirati, kako bi se ovo značajno pitanje pokrenulo - potvrdio je.

Bugojanski načelnik Hasan Ajkunić smatra da će otvaranje rudnika biti od krucijalnog značaja za privredne tokove u tome gradu, te da se radi o jednom od najznačajnijih projekata u postratnom periodu.

- Geološka istraživanja su završena, očekuje se da i elaborat bude skoro doveden do kraja, tako da nam preostaje da na zajedničkom sastanku premijera Federacije BiH Fadila Novalića, direktora ''Elektroprivrede BiH'' Bajazita Jašarevića i ministra Džindića zaokružimo cijelu tu stvar i potvrdimo da će se krenuti u formiranje “Rudnika Bugojno” na lokaciji površinskog kopa Kotezi - naglasio je Ajkunić.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Bugojno: Šumski požar na lokalitetu Garački potok stavljen pod kontrolu

Šumski požar na lokalitetu Garački potok i dalje aktivan, vatrogasci na terenu

Požar koji je u petak izbio iznad naselja Vesela u Bugojnu širi se prema Kupresu

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta