Ekonomija     | 04.09.2018. 14:12 |

Đapo i Kovač o mogućnostima za razvoj agroturizma

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 4. septembra (FENA) - Federalna ministrica okoliša i turizma Edita Đapo razgovarala je u Sarajevu s predsjednikom Udruženja poljoprivrednika Federacije BiH Dževadom Kovačem, koji ju je informirao o novim projektima i mogućnostima za razvoj agroturizma.           

Kovač je posebno istakao projekt turističkog naselja u Vrapčićima kod Mostara, gdje će turistima, pored boravka u prirodi, uz konzumiranje domaćih eko proizvoda i autohtone kuhinje, biti omogućeno da uživaju u adrenalinskim sportovima i upoznaju se s kulturom i tradicijom Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću.

Kovač je angažiran i kao mentor u eko-selu Nature Land na Višićkoj visoravni, gdje se također planira proširenje projekta uz izgradnju zabavnih i adrenalinskih parkova.

- Podržavam ovakve projekte i ideje jer naša zemlja ima znatne prirodne potencijale koji nisu iskorišteni. Raduje me da naši sugrađani, poput Dževada Kovača i njegovih kolega, iniciraju ovakve sadržaje koji su višestruko korisni za razvoj turizma i ekonomije Bosne i Hercegovine. Eko-sela ovoga tipa unaprijedit će ukupnu turističku ponudu, omogućiti razvoj lokalnih zajednica kroz zapošljavanje i samozapošljavanje, razvijati poljoprivredu i svijest o neophodnosti zaštite životne sredine. Upravo su prirodni resursi i kulturno-historijsko naslijeđe, njihova zaštita i očuvanje temelji prosperiteta Bosne i Hercegovine - kazala je Đapo.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

U februaru industrijska proizvodnja u FBiH porasla 6,1 posto

U Federaciji BiH inflacija u februaru 0,6 posto, na godišnjem nivou 1,1 posto

Obilježavanja Svjetskoga dana voda u Federaciji BiH

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo