Kultura     | 04.09.2018. 14:32 |

Hadžihafizbegović u Nišu dobio Specijalno priznanje žirija za ulogu u 'Žabi'

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 4. septembra (FENA) - Na 53. filmskom festivalu u Nišu, direktor Kamernog teatra 55 i glumac Emir Hadžihafizbegović dobio je Specijalno priznanje žirija za ostvarenu ulogu u filmu "Žaba".

Niški festival jedan je od najprestižnijih festival u regiji, projekcije se održavaju u niškoj tvrđavi koja prima blizu 3.000 posjetilaca. Nagradu je dodijelio žiri u sastavu: Bojana Maljević, Ana Sofrenović i Tihomir Stanić.

- Ova nagrada posebno mi je draga, jer je niški festival možda i jedini festival u regiji koji nagrade dodjeljuje isključivo za glumačka ostvarenja. Ta nagrada uvijek dolazi u sinergiji žirija i niške publike, i kada sam nakon projekcije filma "Žaba", zajedno sa Mirsadom Tukom i Vlastom Vlaisavljevićem, glumcima koji zajedno sa mnom igraju u filmu izašao na poklon, gdje smo sva trojica doživjeli ovacije publike, očekivao sam da je nagrada moguća - kazao je Hadžihafizbegović. 

Podsjetio je da je nakon filmskih festivala u Mostaru, Firenci i New Yorku, dobio i četvrtu nagrada za ulogu Zeke u filmu "Žaba" te da je svaki put podijeli sa Aleksandrom Seksanom, Mirsadom Tukom, Moamerom Kasumovićem i Elmirom Jukićem, saopćeno je iz Kamernog teatra 55.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Bošnjak uručila Harisu Memiševiću Državnu nagradu  za znanost

Aluminij Industriji u Zagrebu dodijeljena ESG nagrada

Sajam bh. knjige u Geteborgu - Nagrada 'Meho Baraković' za 2024. bh. piscu Izetu Muratspahiću

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana