Bosna i Hercegovina     | 04.09.2018. 15:45 |

Prva godišnjica Centra za zdravo starenje općina Centar i Stari Grad

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 4. septembra (FENA) - Centar za zdravo starenje općina Centar i Stari Grad obilježio je danas, prigodnim programom, prvu godišnjicu rada.

Radi se o centru koji su zajednički osnovale i otvorile općine Centar i Stari Grad, a u znak zahvalnosti za podršku u radu Menadžment Centra za zdravo starenje uručio je načelnicima Nedžadu Ajnadžiću i Ibrahimu Hadžibajriću prigodne poklone koje su izradili polaznici likovne sekcije tog centra.

Načelnici su taj centar okarakterizirali kao dokaz da dvije susjedne lokalne zajednice mogu uspješno realizirati projekte te vrste, a najavljena je i mogućnost osposobljavanja još jednog prostora za tu namjenu.

Načelnici općina Centar i Stari Grad nagradili su Azeminu Kulo zahvalnicom i prigodnim poklonom za uspjeh Horske sekcije 'Ruže', Hibu Zec kao najstariju članicu Centra, dok je Mehmed Lukač nagrađen kao najaktivniji član Centra za zdravo starenje općina Centar i Stari Grad.

Današnjoj svečanosti prisustvovali su brojni gosti i prijatelji Centra za zdravo starenje, koji su pjesmom uljepšali obilježavanje godišnjice.

- U Centru za zdravo starenje općina Centar i Stari Grad dosad je upisano 320 članova s područja te dvije općine - saopćeno je iz Općine Centar.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Općine Stari Grad Sarajevo i Bar potpisale Sporazum o saradnji

Podrška u osnivanju Centra za zdravo starenje u Stocu

Direktor Fondacije Hemiias uručio ključeve nove zgrada sa sedam stanova za djecu bez roditeljskog staranja

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana