Bosna i Hercegovina     | 04.09.2018. 15:14 |

Petković: Sutra štrajk upozorenja, a pregovori s Vladom HNŽ-a se nastavljaju

FENA Zorana Pavković

MOSTAR, 4. rujna (FENA) - Dvosatni štrajk upozorenja Nezavisnog sindikata državnih službenika i namještenika u organima državne službe u Hercegovačko-neretvanskoj županiji (HNŽ) održat će se u srijedu, 5. rujna, iako su danas predstavnici sindikata održali sastanak s predstavnicima Vlade HNŽ-a.

Kako je u izjavi za Fenu kazala predsjednica spomenutog sindikata Karmela Petković, danas je održan inicijalni sastanak, a pregovori s Vladom će se nastaviti.

- Hoćemo li se na sljedećem sastanku nešto dogovoriti ili nećemo, to ne znam, a slijedeći sastanak ćemo ići s nekim konkretnim prijedlozima - kazala je Petković.

Nezavisni sindikat državnih službenika i namještenika u organima državne službe u HHŽ-u štrajk upozorenja trebali su održati u ponedjeljak, ali su ga odgodili za srijedu zbog današnjih razgovora s predstavnicima Vlade.

Kako je Petković ranije izjavila medijima u Mostaru, štrajk upozorenja je zakazan zbog lošeg stanja, minimalnih plaća, neisplate tužbi.

- Naša plaća ne da nije povećana od 2008. godine već su naše plaće smanjene, a troškovi života su u posljednjih deset godina enormno porasli - kazala je Petković.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Vlada HNŽ: Upravi za ceste HNŽ-a 20,8 milijuna KM za regionalne prometnice

Vlada HNŽ-a dobila potporu u procesu osnivanja Ureda za razvojno planiranje i EU integracije

Njemačke mašinovođe pokrenut će val štrajkova od četvrtka

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo