Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Svijet     | 04.09.2018. 15:42 |

Moskva odbacila Trumpovo upozorenje Siriji

FENA Internet

MOSKVA, 4. septembra (FENA) - Rusija je odbacila upozorenje američkog predsjednika Donalda Trumpa Siriji da ne pokreće ofanzivu na pobunjeničko uporište Idlib. 

Trump je upozorio sirijskog predsjednika Bašara al-Assada i njegove saveznike Iran i Rusiju da ne čine nepromišljeni napad na sjeverozapadnu pokrajinu, jer bi stotine hiljada civila moglo stradati.

Glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov je kazao da američki predsjednik nema potpuni uvid u situaciju u Idlibu. Dodao je da je prisustvo militanata potkopalo mirovni proces u Siriji i pretvorilo taj region u bazu za napade na ruske snage u toj zemlji.

- Prilično velika grupa terorista se smjestila tamo i naravno da to vodi do destabilizacije situacije - poručio je Peskov, prenosi Reuters.

Snage predsjednika Bašara al-Asada se pripremaju za napad na posljednju pobunjeničku enklavu u Siriji.

(FENA) D. J.

Vezane vijesti

Šojgu: Rusija pojačava proizvodnju tenkova

Ukrajina tvrdi da je oborila strateški ruski bombarder TU-22M3

Strateški bombarder TU-22M3 srušio se na jugu Rusije

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'