Stranačke aktivnosti     | 04.09.2018. 22:58 |

Saopćenje za javnost Saveza za bolju budućnost (SBB) BiH

FENA Saopćenje

U velikoj sali Općine Stari Grad u Sarajevu večeras je održana unutarstranačka tribina SBB-a, a članovima i simpatizerima ove stranke obratio se akademik Muhamed Filipović, koji je dao snažnu podršku kandidaturi Fahrudina Radončića, lidera SBB-a, za člana Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda.

Inače, velika sala Općine Stari Gad bila je premala da primi veliki broj članova ove stranke koji su došli na unutarstranačku tribinu, a više od 200 njih ostalo je ispred objekta. 

Filipović je u svom govoru, prekidan brojnim aplauzima, između ostalog kazao da je politiku lidera SBB-a prepoznao još prije osam godina, kada je Radončić osnovao stranku, te je istakao da su Radončić i SBB jedina šansa za BiH, jer vode politiku razvoja, a ne sukoba.

- Mi se danas nalazimo pred velikom odlukom. Ili ćemo biti slobodni, da živimo u svojoj zemlji kao autentičan narod i da njeni građani budu jednaki na svakom pedlju zemlje, ili nas neće ni biti. Država se nalazi pred propašću i ako ne dođe do radikalnih promjena, a prije svega u načinu mišljenja i načinu ponašanja i djelovanja, od nas neće biti ništa. Mnogi danas puno obećavaju, ali realnih planova nema. Imajući u vidi sve to, ja sam kao čovjek koji 75 godina javno djeluje, vidio i shvatio da se pojavio čovjek, da se pojavila ideja koja je ponudila jedan obrat na političkoj sceni. To je bila ideja Radončića kada je prije osam godina osnovao stranku - rekao je, između ostalog, Filipović, popraćen burnim aplauzom.

Ideja SBB-a, kako je kazao, privukla ga je jer je Radončić odmah dao do znanja da ne misli voditi politiku prošlosti, „ko je šta kome oteo i uzeo, jer takve rasprave ne mogu ponuditi državi nikakvu perspektivu“.

- Kada je Radončić rekao da treba graditi puteve, ja sam bio oduševljen, jer su putevi žile koje donose kisik i krv našim gradovima i krajevima. Uostalom, Radončić je odmah ponudio proces razvoja, jednake šanse za sve. I proces razvoja uistinu je jedino što može naše ljude ohrabriti. Kazao je da država mora raditi za svakoga i da nije potrebno da svako gradi svoju državu. On je odmah rekao da naša država ima ogroman kapital. Ali, potrebno je imati ljude koji znaju i kako se kapital investira, i tu politiku i Radončića i podržavam. I za tu politiku vrijedi se boriti i za nju se i borite. Narod je danas slaba strana, narodu ovdje treba snaga, a ne Radončiću. Radončić ima snagu da pobijedi i on i SBB su jedina šansa za BiH – rekao je Filipović. 

On je kazao da se pitao je li bilo moguće opljačkati 50 milijardi dolara iz jedne zemlje kakva je BiH.

- Zar je bilo moguće iz jedne siromašne zemlje uzeti i pretvoriti u novac industrijske kapacitete koje smo imali? Zar je moguće reći da je siromašna država koja izdržava birokratiju koja bi mogla izdržavati pet ovakvih država? Da li je siromašna ona država kada vladajuća struktura iz budžeta finansira svojih 150.000 klijenta? Naravno da nije – naveo je Filipović.

Prisutnima se obratio i predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Tročlana radna grupa SBB-a održala sastanak u proširenom sastavu

Saopćenje za javnost SBB

Saopćenje za javnost SBB-a

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom