Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Svijet     | 05.09.2018. 09:45 |

Južnokorejski izaslanici u Pjongjangu obavljaju pripreme za samit Sjever-Jug

FENA Internet

SEUL, 5. septembra (FENA) – Južnokorejski izaslanici održali su u Sjevernoj Koreji s predstavnicima te države razgovore o finalizaciji detalja u vezi sa trećim samitom Sjever-Jug koji će se održati ovog mjeseca, prenosi Reuters.

Specijalne izaslanike južnokorejskog predsjednika Moon Jae-ina predvodio je šef Kancelarije za nacionalnu sigurnost Chung Eui-yong, a uključen je i direktor Državne obavještajne službe Suh Hoon.

Izaslanike je u Pjongjangu dočekao Ri Son Gwon, predsjedavajući sjevernokorejskog komiteta zaduženog za prekogranične poslove. Oni su održali 20-minutni sastanak sa Ri i Kim Yong Cholom, također visokim dužnosnikom sjevernokorejskog režima.

Očekuje se da će se održati dodatni razgovori između zvaničnika Seula i Pjongjanga, rekao je Yoon Young-chan, glasnogovornik južnokorejskog predsjednika.

(FENA) D. J.

Vezane vijesti

Hurtić u posjeti Turskoj: Građani BiH daju veliki doprinos turskoj privredi

Predstavnici zakonodavne i izvršne vlasti BPK posjetili kompaniju 'Emka-Bosnia'

Isak posjetio Ministarstvo unutrašnjih poslova USK

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta