Ekonomija     | 05.09.2018. 10:24 |

Sindikati Uljanika pisali premijeru Hrvatske Plenkoviću

FENA Agencije

PULA, 5. rujna (FENA) - Tri sindikata koji djeluju u pulskom Uljaniku poslali su otvoreno pismo predsjedniku Vlade Republike Hrvatske Andreju Plenkoviću u kojem traže da se država imenovanjem svojih predstavnika u novi Nadzorni odbor Uljanika aktivnije uključi u kontrolu procesa u brodogradilištu te pokaže da joj je stalo do očuvanja brodogradnje, priopćeno je u srijedu iz Sindikata Istre, Kvarnera i Dalmacije, Sindikata metalaca i Jadranskog sindikata, koje prenosi Hina.

U pismu se poziva premijer da "vrlo jasno" poruči kako će Vlada dati svoje predstavnike u NO Društva i na taj način neposredno kontrolirati provođenje svih aktivnosti koje slijede u realizaciji Programa restrukturiranja.

Takva poruka i takav čin "pružili bi nedvosmislenu poruku dobavljačima, brodovlasnicima i svim drugim neposredno vezanim čimbenicima dok bi radnicima dala nadu u pronalaženju rješenja,"  kaže se u otvorenom pismu koje su sindikati premijeru Plenkoviću uputili 4. rujna.

Uprava Uljanika sazvala je za 16. listopada glavnu skupštinu dioničara, nakon što 31. kolovoza skupština nije održana zbog nedostatka kvoruma, a na skupštini će se odlučivati o pokriću gubitaka i izmjeni ranije odluke o povećanju temeljnog kapitala. 

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

Grmoja: Most i DP bez Možemo i SDSS-a imaju dovoljno ruku za novu hrvatsku vladu

Izbori za EP u Hrvatskoj: Još nema ni jedne kandidacijske liste

Macan: Zbog velike izlaznosti rezultati hrvatskih izbora nisu upitni, a politika prema BiH ostaje ista

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'