Bosna i Hercegovina     | 05.09.2018. 16:33 |

HKO 'Kruh sv. Ante' - Završetak humanitarne kampanje mladih za pomoć starijima

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 5. septembra (FENA) - Humanitarna kampanja mladih za starije pod nazivom "65+ razloga za život" u organizaciji Humanitarno-karitativne organizacije "Kruh sv. Ante", koja se održavala tokom maja i juna ove godine, u završnoj je fazi.

Mladi volonteri HKO "Kruh sv. Ante" trenutno rade na podjeli prikupljenih sredstava starijim osobama koje su socijalno ugrožene, a žive u općinama odakle dolaze i volonteri: Busovača, Jajce, Kreševo, Novi Travnik, Sarajevo, Tuzla, Vareš, Visoko, Vitez i Zenica.

Početkom ove godine volonteri su obilazili starije osobe kako bi uvidjeli u kakvim uvjetima žive, šta im je najpotrebnije i na koji način im oni, mladi mogu olakšati starost.

Nakon toga su počele humanitarne akcije prikupljanja sredstava za ono što su te stare osobe izrazile želju da dobiju, a to su većinom bile osnovne potrepštine poput hrane, higijene, lijekova i kućanskih uređaja - veš mašine i šporeta.

Glavni pokretački motiv za kampanju "65+ razloga za život", kako navode iz HKO "Kruh sv. Ante", bio je ljudski zadatak i želja da se brine o onima u potrebi, bolesnim i marginaliziranim ljudima.

- Kampanjom smo nastojali razviti empatiju kod mladih osoba za druženje s onima koji nemaju nikoga, a to su upravo osobe starosne dobi više od 65 godina – saopćeno je iz HKO "Kruh sv. Ante" i istaknuto da su im prioritet korisnici bez obzira na vjeru, naciju, političko i društveno opredjeljenje.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Promo

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'