Bosna i Hercegovina     | 05.09.2018. 21:11 |

Galijašević: Vlada ZDK će pomoći firmi ElchyTex da prevaziđe posljedice požara

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 5. septembra (FENA) - Premijer Zeničko-dobojskog kantona Miralem Galijašević obišao je kasno popodne objekte preduzeća "ElchyTex" Žepče u kojima je danas oko 13.30 sati iz još neutvrđenih razloga izbio veliki požar.

Pričinjena je velika materijalna šteta na jednoj hali u kojoj je smješten dio proizvodnog pogona, salon namještaja i diskoteka, a vatrogasne ekipe iz Žepča, Maglaja i Zavidovića spriječile su da vatrena stihija zahvati druge proizvodne pogone.

- Na sreću, nije bilo ljudskih žrtava. Pokazana je solidarnost susjednih općina iz kojih su vatrogasci priskočili u pomoć. Vlada ZDK će pomoći vlasniku fabrike da lakše prevaziđe ovu situaciju kako radna mjesta ne bi bila ugrožena. Očekujem da će se ovdje vrlo brzo izgraditi nova hala i da će ovi hrabri ljudi krenuti u nove poslovne pobjede - kazao je premijer Galijašević, koji je obišao pogone u pratnji načelnika Mate Zovke.

Požar je progutao halu u kojoj je bilo angažirano 30 radnika, od ukupno 150 uposlenih u ovom preduzeću. Radi se o objektima nekadašnjeg tekstilnog preduzeća ILZO "Mahnjača".

"Elchy tex" se bavi proizvodnjom zaštitne radne odjeće i konfekcije, te zaštitnih sjedala za potrebe autoindustrije.

- Taj dio proizvodnje ćemo privremeno prebaciti u druge pogone, dok ne podignemo novu halu na ovom mjestu - kazao je vlasnik preduzeća Mladen Ivešić, saopćeno je iz Press službe ZDK.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Bugojno: Šumski požar na lokalitetu Garački potok stavljen pod kontrolu

Šumski požar na lokalitetu Garački potok i dalje aktivan, vatrogasci na terenu

ZDK - Dan Armije RBiH obilježen defileom, odavanjem počasti i akademijom

Promo

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

M:tel: Telefoni na rate već od 5,29 KM!