Stranačke aktivnosti     | 05.09.2018. 22:45 |

Saopćenje za javnost SBB-a BiH

FENA Saopćenje

U prepunim dvoranama Bosanskog kulturnog centra (prisustvovalo više od 1.000 ljudi) u općini Centar i Međunarodnog centra za djecu i omladinu u Novom Sarajevu (prisustvovalo više od 500 ljudi) večeras su održane unutarstranačke tribine Saveza za bolju budućnost BiH, na kojima se, između ostalih, obratio i lider ove stranke Fahrudin Radončić.

On je podsjetio da je SBB pokrenuo narod od Tuzle, Zenice, Krajine... Primijetio je da su „dvorane krcate, a naša konkurencija pije kafe sama sa sobom“. SBB je, prema njegovim riječima, pokrenuo građane, jer su vidjeli da je ovo posljednja šansa.

- Novo Sarajevo važi kao multinacionalna i multikonfesionalna općina te je prilika da kažem da se u dijelu nekih neautoritativnih, ali indikativnih portala sklonih vladajućem režimu, polako počeo razotkrivati maltene fašistički pristup drugima i drugačijima. Naime, ja sam kritikovan s aluzijama izdajništva, jer sam se prije nekoliko dana prilikom posjete Krajini, nakon mnogo susreta ili polaganja cvijeća na našim mezarjima, delegacijski sastao s predstavnicima Katoličkog školskog centra, gdje su većina učenika Bošnjaci, i imao poseban sastanak s episkopom bihaćko-petrovačkim Sergijem.

Taj su susret, koji doprinosi stabilizaciji međuetničkog i međukonfesionalnog suživota, ta dva jadna režimska portala primitivno i bijedno komentirala i čak rekli da sam ih sakrio od javnosti. A istina je da je to moj posao i duboko ljudsko uvjerenje da političari trebaju razgovarati sa svim vjerskim liderima. Očigledno da bi neki, po uputstvima svojih radikalnih mentora i finansijera, umjesto multietničke i multikonfesionalne BiH, ovdje najradije proglasili isilističko društvo. E, džaba im sve to, BiH će ostati multietnička, multikonfesionalna i evropska država, a uspaljeni ili potplaćeni radikali ubrzo će se stidjeti vlastitih riječi - kazao je Radončić, praćen aplauzima podrške.  

Još jednom je poručio da se SBB neće svađati s konkurencijom, jer, za razliku od njih, SBB ima programe i ciljeve.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Tročlana radna grupa SBB-a održala sastanak u proširenom sastavu

Saopćenje za javnost SBB

Saopćenje za javnost SBB-a

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu