Stranačke aktivnosti     | 06.09.2018. 09:44 |

Saopćenje za javnost SDP-a BiH

FENA Saopćenje

Tražimo od KJKP ViK i SDA da daju konkretne odgovore na očite nezakonitosti u radu ovog javnog preduzeća 

Povodom neuspješnog pokušaja KJKP Vodovod i Kanalizacija Sarajevo da demantira navode o brojnim nezakonitostima koje smo javno iznijeli, upućujemo čelnicima ove firme, ali i SDA koja zapravo rukovodi ovim javnim preduzećem, slijedeća pitanja:

Koliko je radnika, na koja radna mjesta i sa kojom stručnom spremom zaposleno u periodu otkako je Azra Muzur imenovana za v.d. direktorice KJKP ViK i ko su ti ljudi imenom i prezimenom?
Na koliko tendera koje je raspisao KJKP ViK je kao pobjednik izabrana firma Bihexo d.o.o. Sarajevo u vlasništvu zeta Bakira Izetbegovića i koliko su vrijedni ugovori koji su joj dodjeljeni?
Zašto i prema kom zakonskom osnovu KJKP ViK Sarajevo je mijenjao projekat izgradnje odvodnje oborinskih voda u sklopu izgradnje 9. transferzale Sarajevo, čiji investitor je Direkcija za ceste Kantona Sarajevo i to nakon što je posao izgradnje dodjeljen firmi Euroasfalt?
Ko je i kako uradio poslove rekonstrukcije laguna Bačevo za koje je KJKP ViK raspisao tender za te radove nakon što su radovi već obavljeni, o čemu je i KJKP ViK javnost obavjestio putem svoje web stranice?
Kako je moguće da je Nadzorni odbor KJKP ViK poništio konkurs za izbor direktora ovog preduzeća, a onda rekao da ta odluka ne važi i nastavio proceduru izbora direktora?
Uopšte ne čudi da je jedan od prvih koji su stali u odbranu (ne)zakonitosti rada KJKP ViK zapravo bio Mirza Čelik, osumnjičenik koji je privođen u predmetu „Zadruga“ i predsjednik kluba poslanika SDA u Skupštini Kantona Sarajevo, s obzirom da je i njegova porodična firma „Telefongradnja“ d.o.o. od ovog javnog preduzeća dobila poslove vrijedne gotovo pola miliona konvertibilnih maraka. S obzirom na te činjenice, Čelik je posljednja osoba koja o KJKP ViK ima pravo govoriti bilo šta.

Pozivamo Vladu KS da ako ima imalo integriteta osigura da se poslovanje KJKP ViK vrati u zakonske okvire. U suprotnom bit će sasvim jasno kako su premijer Adem Zolj i ministri u Vladi saučesnici u brojnim nezakonitostima.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) D. J.

Vezane vijesti

Magazinović i Dizdar: Hitno obezbijediti poštene izbore

Saopćenje za javnost KO SDPBiH Tuzla

SDP BiH - Svijetle antifašističke trenutke BiH niko ne može zametnuti, pa ni Mario Kordić

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'