Bosna i Hercegovina     | 09.09.2018. 13:11 |

Centar za promociju i unapređenje zdravlja slavi godišnjicu rada

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 9. septembra (FENA) - Centar za promociju i unapređenje zdravlja sarajevske općine Stari Grad sutra će proslaviti godišnjicu rada organizacijom događaja „Mala škola zdravlja u prirodi“, koji će biti upriličen u parku At mejdan. 

Centar već godinu dana uspješno djeluje kao zdravstveni servis građana svih generacijskih grupa, saopćeno je iz Općine Stari Grad.

U okviru najavljenog događaja za korisnike treće životne dobi bit će organizovan program preventivno-terapijskih vježbi, a za predškolski uzrast vježbe za pravilan rast i razvoj djeteta.

Osim toga, na At mejdanu će biti organizovane radionice iz oblasti medicinskog savjetovališta, zdrave i pravilne ishrane i oralnog zdravlja, uz štandove na kojima će se dijeliti zdravstveni paketi, zdrava hrana i proizvodi za oralno zdravlje.

Aktivnost je dio projekta „Živjeti zdravo“, podržanog u sklopu Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu "ReLOaD", koji finansira Evropska unija, a provodi UNDP, uz podršku i sufinansiranje Općine Stari Grad.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Papa Franjo još pati od prehlade, ograničio govore u javnosti

MUP KS - Sektor za građanska stanja, ponovo u zgradi Općine Stari Grad Sarajevo

Papa Franjo otkazao sve termine u ponedjeljak, Vatikan tvrdi se 'potpuno oporavlja'

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo